El mes de gener és el mes de Sant Antoni Abat. Els manlleuencs ho sabem bé. Una festa tradicional i molt viva a la població. El diumenge 20 es feia el Passant dels Tres Tombs i aquest passat divendres s’ha estrenat la primera obra teatral formada per membres de l’Associació Tonis Manlleu.

‘Toni’s Story’ és un vodevil ambientat els anys 40 i 50 del segle passat. Una història que es centra en qui ha de fer l’espectacle d’aquell any i qui són els bandarers. Una comèdia que ret homenatge a la companyia La Cubana, als Monty Phyton, a les cabarets i els cuplets. Una peça escrita per un amateur, Enric Nadeu, dirigida per un altre, Josep Dalmau, i interpretada per companys de l’associació; alguns d’ells pujaven a dalt d’un escenari a actuar per primera vegada, d’altres ja tenien més taules. 

La dramatúrgia de Nadeu destaca el masclisme de l’època i la lluita femenina, una realitat que encara és vigent, per desgràcia. Així doncs, és un text que en clau d’humor reivindica la lluita de gènerePer això, la guerra l’acaben guanyant les dones i són elles qui fan l’espectacle i qui són les bandereres de l’any.  

Una posada en escena senzilla, però eficaç per entrar dins la història. La escenografia és igual de simple, però amb l’ajuda de la il·luminació és digna per ser una banda nova i inexperta.

La companyia el Nodu reparteix entrepans de mortadel·la igual que La Cubana va fer amb la seva obra ‘Cómeme el coco negro’. Una sorpresa pels espectadors que aplaudeixen amb entusiasme al final de la representació. El dissabte han tornat a exhaurir les localitats. Un èxit que ha deixat a més d’un bocabadat! 

AnteriorAquest divendres al cinema…
SegüentGuanyadors dels Premis Goya 2019
Avatar photo
Em dic Meritxell Dalmau i sóc periodista, especialitzada en cultura. Lletraferida, amant de les arts i de les veus de les persones. Apassionada pel teatre, ja sigui clàssic, modern o contemporani. Em pots trobar en un pati de butaques, en una exposició, en una llibreria o en una cafeteria relatant històries.