Aquest any ens ho passarem de por a la quarta edició del Sant Cugat Fantàstic, el Festival Internacional de Cinema Fantàstic i de Terror de Sant Cugat. L’esdeveniment, que durarà quatre dies i que tindrà lloc del 14 al 17 de juny, passarà 16 pel·lícules i 16 curts. A més, s’han organitzat més de 10 activitats relacionades amb el cinema, la literatura i l’esport.

Cinema

El festival, com hem dit, acollirà un total de 16 films, quatre dels quals són inèdits a Catalunya. D’entre l’àmplia selecció de llargmetratges destaquen Sant Martí, el film inaugural dirigit per David C. Ruíz i Albert Valància, i Dràcula de Denise Castro, la pel·lícula que tancarà els quatre dies de certamen. Entre la cartellera, hi haurà pel·lícules de diferents parts del món, però sempre seguint la línia del festival.

Pel que fa als curtmetratges, l’obertura anirà a càrrec de Pau Teixidor i el seu Cunetas, un curt nomenat als Premis Gaudí que compta amb la Guerra Civil Espanyola com a teló de fons. També passaran pel Sant Cugat Fantàstic directors catalans com Iván Mulero, Lluís Quílez i Joaquim Bundó.

Literatura

Literatura i cinema sempre han anat molt lligats, de manera que no hi ha festival de cine sense una dosi, per petita que sigui, de literatura. Així doncs, al Sant Cugat Fantàstic hi haurà una sessió de contes de terror i se celebrarà el bicentenari de la novel·la Frankenstein de Mery Shelley amb una xerrada a càrrec de Georgina Armadàs i Irene Solanich.

El cine dels anys vuitanta estarà ben present amb una xerrada sobre sèries a càrrec de Jordi Ojeda i una taula rodona sobre el terror a la dècada prodigiosa amb Luís Rueda, Albert Galera i Marc Carreté.

Per altra banda, es commemorarà l’aniversari de la pel·lícula El meu veí Totoro amb una exposició que reunirà 30 artistes per a retre homenatge al personatge i al seu creador Hayao Miyazaki.

Esport

En l’edició d’enguany, la tradicional Zercavila Zombie ha mutat i s’ha convertit en la 1a Zombie Adventure, una activitat organitzada pel Departament d’Esports de l’Ajuntament de Sant Cugat amb motiu del nomenament de la ciutat de Sant Cugat Ciutat Europea de l’Esport del 2018. L’apocalipsi més virulenta i mortífera de tots els temps tindrà lloc divendres 15 de juny i consistirà en un circuit de reconeixement i una cursa d’obstacles infestada de zombis en què els participants hauran de sobreviure sortejant obstacles, aigua i fang entre altres sorpreses.

AnteriorCrítica de ‘The Rain’, un thriller post apocalíptic de Netflix
SegüentCINECLUB VIC. Quadrophenia
Avatar photo
Soc filòloga clàssica i amant de tot allò que tingui a veure amb grecs i romans. Lletraferida de cap a peus que té com a ofici l'ensenyament i a més la correcció, la maquetació i l'edició de textos. Em passo el dia envoltada de textos, llibres i ordinadors. Amant de les fotos, els viatges i les històries.