Aquest any, sota el lema “el planeta està en les teves mans”, ha tingut lloc la 27ena edició del Festival de Cinema Mediambiental SUNCINE.

Una edició, com cada any, plena de films que competeixen en diferents categories, però tots ells intenten transmetre a l’espectador la bellesa del medi ambient i la necessitat de cuidar-lo. Els curts, documentals i pel·lícules no només serveixen per fer gaudir l’espectador amb els impressionants documents audiovisuals que es projecten, sinó també remoure la seva consciència.

Un festival que aquest any s’ha adaptat a la situació actual de pandèmia i, per tant, s’ha pogut seguir en una edició no presencial, però que continua intentat conscienciar sobre la relació que tenim els humans amb la natura. Com molt bé diu el fundador del festival en la seva presentació, a través de la cultura, l’educació i el coneixement podrem canviar els nostres hàbits, els quals moltes vegades són perjudicials per a la naturalesa, abans no sigui massa tard:

“Si no fem cas dels missatges, si no aturem aquesta velocitat al no-res, si no desaccelerem aquest procés autodestructiu i ignorant, si no respectem la biodiversitat i deixem de pensar a curt termini, la natura, sempre sàvia, que va molts passos per davant nostre, que té tot el temps del món i que no ens necessita, ens aturarà̀ de cop i als humans ja no els quedarà̀ temps”.

Aquest certamen és un gran punt de partida per començar a reflexionar. Una 27ena edició que ha lliurat el seu premi El Sol d’Or al documental Ophir. Un documental que se situa a l’illa de Papua a Nova Guinea, i ens parla sobra la revolució indígena.

Un altre guardonat ha estat pel documental espanyol Out of plastic, un film que aborda una de les preocupacions mediambientals per excel·lència de l’actualitat: la contaminació per plàstics.

El documental més vist del festival i doblement guardonat ha estat Entre lobos y pastores, una pel·lícula que mostra la convivència d’aquestes dues espècies a la península Ibèrica.

 

Anterior“Somos la leche”, un imprescindible per l’alletament matern
SegüentCINECLUB VIC. La nova escola
Avatar photo
Sóc biòloga ambiental, m'apassionen els animals i la natura. Qualsevol llibre o pel·lícula en què aparegui algun animaló és una bona opció per submergir-m'hi. M'agraden les històries amb un rerefons d'aventura i acció, però sobretot que tinguin un final feliç.