Títol: El poeta del poble
Autor: Andreu Carranza
Editorial: Destino

 

Una novel·la amb un relat històric molt acurat i centrada en l’enaltiment del catalanisme i de la pàtria catalana sense recórrer al típic 1714 que ens té més que avorrits.

Amb aquesta obra, coneixerem més a fons el Poeta de Catalunya i el cabdill de la Renaixença: Jacint Verdaguer. Un home que es debat dia rere dia ‒amb paraules de Carranza‒ «entre la lira i el calze», entre el Verdaguer poeta i el ministre de Déu que és. Un home amb molt de poder a la Catalunya de la seva època i amb amics molt influents, que tard o d’hora es veurà esquitxat per les seves decisions polítiques i eclesiàstiques més enllà de la seva personalitat poètica i religiosa.

Un ritme lent però captivador, embolcallant i ple de detalls que ens situen des de Folgueroles, bressol del poeta, fins al cim més alt de Montserrat, font d’inspiració inesgotable. Una tècnica literària digna de tot un mestre recoberta per flaix backs dels que pràcticament no en som ni conscients.

premi-josep-pla-55069

Felicitats a Andreu Carranza per la novel·la i pel guardó que li ha reportat (Premi Josep Pla 2015) i crítica ferma a l’editorial pel fet que hi ha més d’una errata.

AnteriorUn conte per a l’esperança
SegüentLimbo a l’ETC
Avatar photo
Soc filòloga clàssica i amant de tot allò que tingui a veure amb grecs i romans. Lletraferida de cap a peus que té com a ofici l'ensenyament i a més la correcció, la maquetació i l'edició de textos. Em passo el dia envoltada de textos, llibres i ordinadors. Amant de les fotos, els viatges i les històries.