Són ja uns quants els actors que s’han posat en la pell de l’agent 007 creat per Ian Fleming i de nom James Bond, a causa d’un ornitòleg i l’afició pels ocells del seu creador. Sean Conery va ser el primer a encetar la saga de pel·lícules més llarga del cinema. George Lazenby va durar un telenotícies però també el considerem James Bond tot i haver fet només una pel·lícula. El següent actor que va encarar el paper va ser Roger Moore, qui va protagonitzar un total de 7 pel·lícules, qui més cops ha estat Bond. A continuació, amb dues pel·lícules com a agent 007, hi trobem Timothy Dalton. Per la seva banda, Pierce Brosnan és el cinquè actor que ha interpretat James Bond, i Daniel Craig és qui ara mateix encarna el personatge, però aquest any ho farà per última vegada a No time to die.

La primera pel·lícula de James Bond va veure la llum el 1962, de manera que els espectadors hem assistit a més de 50 anys de cinema made in James Bond. Com és d’esperar, al llarg de 50 anys, el cinema, la vida i la societat han anat canviant, i molt!, i és per això que les pel·lícules de Bond també han patit un canvi, una evolució. Aquesta transformació no només ha estat cinematogràfica, sinó que també ha afectat al personatge. El James Bond d’avui s’embruta, es fa mal, es despentina, la seva vida perilla… però sobretot, és més humà, perquè és fosc, passa per hores baixes, l’espífia, s’enfada, és irònic. Pel que fa al físic, Craig és un home musculat, de faccions molt marcades, bastant alt, amb posat seriós, sexy. Per tot això, m’atreveixo a dir que s’acosta més que ningú al James Bond que sempre havia imaginat i que és, sens dubte, el millor Bond fins al moment. Algú pot pensar que el meu punt de vista està esbiaixat i condicionat per la meva època, però ningú pot negar que Craig ens ha deixat algunes de les millors escenes de la saga James Bond. Us les deixo a continuació perquè jutgeu vosaltres mateixos si és, o no, el millor Bond.

#1

#2

#3

Qui serà el següent James Bond? Ara per ara, tot i que sonen alguns noms no sabem qui es posarà en la pell del mític espia amb llicència per a matar. El que està clar és que tindrà el llistó molt alt.

 

Anterior“El Marroc sensual”, Aurora Bertrana
SegüentLa novena edició del festival Protesta ja és aquí
Avatar photo
Soc filòloga clàssica i amant de tot allò que tingui a veure amb grecs i romans. Lletraferida de cap a peus que té com a ofici l'ensenyament i a més la correcció, la maquetació i l'edició de textos. Em passo el dia envoltada de textos, llibres i ordinadors. Amant de les fotos, els viatges i les històries.