El Protesta, festival internacional de cinema de crítica social, després d’un 2020 difícil per a tothom, tornarà presencialment el 15 al 23 d’octubre.

Aquesta novena edició tindrà com a temàtica principal els privilegis: condicions de classe, de raça, o de gènere, que perpetuen desigualtats en un sistema que és profundament injust amb molts col·lectius i persones.

El cartell d’enguany ha estat dissenyat per la il·lustradora i dissenyadora Mari Fouz i està encarat a revisar i capgira els privilegis històrics de raça i classe i les desigualtats de gènere que encara avui trobem en el món del cinema.

Aquest any, la programació d’activitats será més reduïda a causa de la Covid-19, però sense renunciar a la qualitat de les propostes.

Així doncs, hi haurà un total de 31 projeccions entre llargmetratges i curtmetratges. Buscar la paritat en totes les projeccions ha estat sempre un objectiu del festival i en aquesta edició s’ha aconseguit. En concurs de curtmetratges hi haurà 10 curtmetratges dirigits per dones i 10 per homes. Pel que fa als llargmetratges, es projectaran 6 pel·lícules dirigides per dones i 5 per homes. A més, s’hi podrá veure una estrena a Catalunya i tres a l’Estat Espanyol.

Quant al jurat, paritari com cada any, està format per Montserrat Armengou, periodista i Directora del Sense Ficció de TV3 especialitzada en documental històric, Xavier Lezcano, Director de l’Americana Film Fest, Magda Puig, Creadora Escènica i Visual, Pol Galofre, Graduat en Cinema i Audiovisuals, activista Trans i Feminista, i Jofre Font, Periodista Cultural.

 

 

AnteriorEl millor James Bond de la història
Següent‘Entre maestros’, la classe de ciències perfecta
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.