Aquest Sant Jordi vaig trencar la meva norma de no comprar llibres. Tot i que en compro tot l’any, els de Sant Jordi cauen dies abans o després per no deixar-me portar pels rius de gent, les taules de novetats, les llistes de més venuts i les faixes enganyoses que acaben a les escombraries. Però el 23 d’abril d’enguany, tot passejant sota les voltes de la plaça de Manlleu (en la meva defensa s’ha de dir que plovia), vaig passejar la vista per les parades de llibres i, involuntàriament, vaig creuar la mirada amb “El gat que estimava els llibres”. “Llibres i un gat. Què pot anar malament?”, vaig pensar. I el vaig comprar.

En aquesta novel·la, Sosuke Natsukawa ens presenta en Rintaro, un jove molt introvertit que ha perdut el seu avi, el qual regentava una llibreria de segona mà i li havia mostrat “la màgia els llibres”. Ara, el noi es passa el dia tancat a la llibreria, però tot canvia quan apareix un misteriós gat anomenat Tora que li demana ajuda. Un gat que parla? Sí!

A partir d’aquí, en Rintaro s’haurà d’enfrontar a diferents missions o reptes amb els llibres com a protagonistes. Aquestes missions al més pur estil conte o faula infantil portaran el lector a reflexionar sobre aspectes relacionats amb els llibres: Cal llegir molts llibres? Podem resumir els llibres i així guanyar temps? Quins llibres s’han de publicar i quins no? Llegim un llibre perquè està de moda? Per què llegim?

En definitiva, la novel·la és un homenatge als llibres que farà les delícies dels amants d’aquests meravellosos objectes. No us descobreixo res de nou, això ho diu a la contracoberta. El que sí que us diré, tot i que pugui sonar agosarat, és que es tracta d’un cant a l’esperança, a la pau i l’assossec que donen els llibres en els moments més foscos de la vida.

Alerta si us animeu a llegir-lo, perquè no parareu de subratllar frases fantàstiques i memorables. La meva preferida? “Els llibres tenen poder”. Afegeixo que si us encantava la pel·lícula El guardián de las palabras, adorareu aquest llibre.

Agradarà a…

Als amants dels llibres i el realisme màgic.

No agradarà…

A qui no li agradin els gats que parlen ni els llibres sobre llibres.

 

Portada – Foto de gato creado por freepik – www.freepik.es

AnteriorAquest divendres 29 de juliol als cines…
SegüentCINECLUB VIC. Compartiment núm. 6
Avatar photo
Soc filòloga clàssica i amant de tot allò que tingui a veure amb grecs i romans. Lletraferida de cap a peus que té com a ofici l'ensenyament i a més la correcció, la maquetació i l'edició de textos. Em passo el dia envoltada de textos, llibres i ordinadors. Amant de les fotos, els viatges i les històries.