Fitxa tècnica

Hytti nro 6 // Juho Kuosmanen, Finlàndia-Rússia-Alemanya, 2021

Producció: Elokuvayhtiö Oy Aamu, Achtung Panda! Media, Amrion.
Guió: Andris Feldmanis, Juho Kuosmanen i Livia Ulman.
Muntatge: Jussi Rautaniemi. Durada: 1 h 47 min.
Idioma: VO en fi nès i rus amb subtítols.
Intèrprets: Yuriy Borisov, Seidi Haarla, Valeriy Nikolaev, Yuliya Aug, Dinara Drukarova

 

Rússia, anys 90. Laura (Seidi Haarla) és una jove universitària finesa que fa la mítica ruta del Transsiberià per visitar el jaciment arqueològic de Múrmansk. El seu company de viatge, al compartiment número 6, és en Ljoha (Yuriy Borisov), un miner d’origen rus. Dues persones completament oposades que no només aprendran a conviure, sinó que s’aniran unint gràcies a una sèrie de trobades improbables.

Viatgers al tren! Després d’El dia més feliç en la vida d’Olli Mäki, el director Juho Kuosmanen ens convida a gaudir d’aquesta original i peculiar road movie ferroviària. Com el seu primer treball, es caracteritza per un relat subtil, una posada en escena austera i uns personatges peculiars i carismàtics. El contrast entre el paisatge rus, immens i fred, xoca amb la claustrofòbia dels protagonistes dins del vagó.

Juho Kuosmanen

Director i guionista nascut a Kokkola (Finlàndia) el 1979. Es va graduar a l’escola d’Art, Disseny i Arquitectura el 2014. També ha treballat com a actor i ha dirigit òpera. El seu treball de graduació va ser el curt The Painting Sellers (2007), nominat a cinc premis de l’acadèmia de cinema finesa i guanyadora del premi Cinéfondation a Cannes. La seva relació amb aquest certamen s’ha mantingut a través dels seus posteriors treballs: premi Un Certain Regard amb El dia més feliç en la vida d’Olli Mäki (2016), projectada a Cineclub Vic, i Gran premi amb aquesta Compartiment núm. 6.

Quan?

Dimarts 13 de setembre a les 20:00h
Espai ETC. Passeig de la Generalitat, 46
Reserva d’entrades en línia al web del ETC
www.etcvic.cat

 

Anterior“El gat que estimava els llibres”, Sosuke Natsukawa
Següent70 anys de ZINEMALDIA
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.