El Festival Nits de Cinema Oriental de Vic ja fa bullir l’olla i es prepara per una 19ª edició que espera recuperar la normalitat total després de dos anys marcats per la pandèmia.

Quim Crusellas i Domingo López, director i programador del festival respectivament, acompanyats per la regidora de cultura, comerç i promoció econòmica de l’Ajuntament de Vic, Bet Piella, van presentar dissabte dia 2 d’abril a l’Espai ETC de Vic el nou cartell i mascota del festival, així com tres avançaments del que podrem veure del 19 al 24 de juliol.

En una sala plena de gom a gom, els organitzadors ens van presentar en Fu (“tigre” en cantonès), imatge del festival creada per l’il·lustrador Xevi Domínguez, Xevidom, i del dissenyador Jordi Farrés de l’estudi Partee. Aprofitant que és l’any del tigre, aquesta figura pretén donar força, optimisme i diversió a aquests cinc dies de festival després de dos anys fent malabarismes i nadant a contracorrent. Pel que fa a la regidora, Bet Piella va destacar la feina feta durant tants anys i el treball de cohesió social que aquest festival fa per oferir un espai de trobada a les diferents cultures que formen la ciutat de Vic.

Enguany, l’esperat film hongkonguès Anita, de Longman Leung i protagonitzada per Louise Wong,  serà l’encarregada de donar el tret de sortida al festival. L’esperada biografia de l’estrella del cantopop Anita Mui és un dels grans títols del cinema de Hong Kong de l’any. La cantant i actriu també serà la protagonista de dues sessions de la Retrospectiva amb dues còpies restaurades.

Però a part de llums, colors i espectacle, al festival també hi haurà lloc pel drama i la reflexió amb títols com Dostojee, una pel·lícula índia en què l’amistat entre els dos nens protagonistes els servirà com a refugi vers els conflictes dels adults.

I de l’Índia passem a Indonèsia amb un thriller d’acció amb una forta crítica social que farà les delícies dels amants del gènere. Preman ens parla d’un home sord amb un passat tèrbol que haurà de fugir per tal d’escapar de la màfia del petit poble on viu.

De la Xina ens arribarà un film d’aquells que cada  anys ens deixen tocats; una pel·lícula brillant a nivell artístic que s’endinsa en les tradicions d’un home que es dedica a pintar taüts per tal de superar un moment dur de la seva vida. The Coffin Painter és una obra senzilla, emotiva i poètica que remourà sentiments a la sala.

Però no patiu, perquè, com sempre, al Festival Nits de Cinema Oriental sempre hi ha lloc per a l’humor i la comèdia. Dins la secció Tokusatsu, inaugurada la passada edició, Junretsuger arrencarà els crits dels fans del gènere amb aquesta esbojarrada pel·lícula japonesa i uns herois molt especials.

Com cada any, els assistents al festival podran gaudir d’actes paral·lels a les projeccions per ambientar-nos i endinsar-nos de ple en la cultura i la gastronomia asiàtiques.

AnteriorAquest divendres dia 1 d’abril al cinema…
SegüentCINECLUB VIC. Grup salvatge
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.