El carrousel és un conte acabat de sortir del forn per Savanna Books que fa poc que va sortit a la venda. El podeu trobar tant en català com en castellà i està escrit per Anna Obiols, autora de contes com Per què hi ha estrelles al cel?, M’agradaria ser periodista, Els colors de l’Àfrica… i molts més. Les magnífiques il·lustracions a mans de l’Helena Pérez García, tenen un toc especial que fan somiar petits i grans.

El conte tracta sobre un carrousel en un parc on els animals, cansats de donar voltes i més voltes, escapen per viure la vida que volen tenir. Així doncs, canvien el seu destí i fan el pas definitiu per ser allò que volen ser. L’unicorn vol volar lliure travessant els cels, l’avió acaba en el llac ple de cignes, el cigne busca el seu lloc en el món… i així successivament fins que només queda un cavall al carrousel que aquest també escapa en busca de llibertat amb algú molt especial. Les històries de cadascun dels personatges del conte estan lligades i relacionades entre si. Tenen un fil conductor perquè el petit lector no es perdi.

El llibre, que a primera vista sembla per a nens, és en realitat una metàfora que ens vol fer veure que tenim dret a viure com vulguem i a ser allò que ens dicti el nostre cor. Així doncs, és un molt bon llibre per mostrar als més petits que no han de tenir por de ser com ells vulguin i a tenir la vida que desitgin.

Com ja hem pogut veure en altres recomanacions, Savanna Books té un gust especial pels llibres que publica i una gran sensiblitat. Són molt detallistes pel que fa a les il·lustracions i  les històries, ja que procuren que tinguin un significat i una funció instructiva i pedagògica al darrere.

AnteriorCINECLUB VIC. The Great Buster
SegüentTop5 pel·lícules de Sant Cugat Fantàstic 2019
Avatar photo
Sóc filòloga francesa, amant dels llibres i dels idiomes. Em trobareu gran part del temps viatjant pel món, o dins d’una cafeteria amb un cafè i un llibre a la mà. Els meus interessos són molt variats i es troben entre el bon cinema, la literatura, l’escriptura, la fotografia i l’art. M’agrada llegir sobretot poesia, novel·la anglòfona i francesa dels segles XIX-XX. La meva escriptora anglòfona preferida és Emily Dickinson, i el meu poeta francès preferit és Arthur Rimbaud.