Fitxa tècnica

Títol: El bazar de los malos sueños
Autor: StephenKing
Editorial: Plazay Janés

Sinopsi

És molt complicat explicar de què va un llibre de relats, i seria impossible parlar de tots ells, ja que cadascun té els seus personatges, la seva trama i el seu misteri particular. Gairebé tots estan carregats d’humor negre, cínic i una sorpresa per descobrir. Alguns contes estan basats en situacions aparentment quotidianes amb un toc macabre, i  d’altres tenen barrejat un element fantàstic inquietant. Són temes recurrents la mort, la culpa i la conducta humana.

Una part molt interessant del llibre és que, abans de cada història, l’autor té una breu conversa amb els lectors on ens explica d’on ha sorgit la idea que l’ha portat a construir el relat que podrem llegir a continuació. A vegades és un fet sense gens d’importància, com ara una escena en la vida de l’autor, el que acaba portant a una gran història. Altres vegades és la inspiració la que fa la seva màgia.

Al meu parer…

Personalment, vaig escollir aquest llibre pensant que seria un recull de relats de terror i, en general, no ho són. Hi ha misteri, hi ha assassinats i morts, hi ha tensió, hi ha humor negre i molts sentiments negatius, però terror, no. De totes maneres, he gaudit al màxim endinsant-me en cada un d’ells. Destacaria especialment els girs en la trama i les conseqüències que comporten els actes i desitjos dels personatges. Com en tots els relats breus, esperes ansiosament el final, però alhora no desitges acomiadar-te dels seus protagonistes, tant humans, amb els seus defectes i carregats de personalitat.

Agradarà a…

Als amants delmisteri i de Stephen King. Als que gaudeixen amb l’humor negre i no els importa que es tractin temes com la mort i la maldat humana.

No agradarà a…

Als que no els agradi la tensió ni la literatura negra. Tampoc agradarà a qui no agradi llegir sobre la cruesa de la vida i la vessant humana més fosca i tot plegat sense edulcorar.

AnteriorCINECLUB VIC. La última bandera
SegüentJordi Cabré guanya el Sant Jordi a la Nit de Santa Llúcia
Avatar photo
Bibliotecària d’origen i programadora de professió. Busqueu-me entre llibres, davant de l’ordinador o estirada al sofà (refugiada sota la meva manta). No sóc gaire selectiva però com més acció, misteri i màgia hi hagi, molt millor.