Fitxa tècnica

Producció: Amazon Studios, Big Indie
Guió: Richard Linklater i Darryl Ponicsan a partir de la novel·la de Ponicsan
Música: Graham Reynolds
Muntatge: Sandra Adair
Durada: 2 h 55 min
Intèrprets: Bryan Cranston, Laurence Fishburne, Steve Carell.

 

Sinopsi

Tres veterans de la guerra del Vietnam (Bryan Cranston, Laurence Fishburne i Steve Carell) es tornen a trobar desprès de 30 anys per acompanyar el cadàver del fill d’un d’ells, mort a l’Iraq, al viatge fins el lloc de l’enterrament.

La pel·lícula està basada en una novel·la de Darryl Ponicsan que era una seqüela d’una altra obra seva, The last Detail, ja adaptada al cinema l’any 1973 amb Jack Nicholson i dirigida per Hal Ashby. Aquí trobem a tres antics companys del Vietnam que fan un trajecte plegats acompanyant el taüt del fill d’un d’ells. Això serveix a Richard Linklater per desenvolupar un seguit de converses sobre tota mena de temes entre els tres protagonistes. Evidentment, hi afloren el fets traumàtics viscuts a la guerra i l’evolució posterior de les seves vides. L’alcoholisme, la religió, l’absurditat dels conflictes bèl·lics, els remordiments i les formes de superar-ho apareixen dins d’una narració que no oblida els moments d’humor, que serveixen per alleugerir el dramatisme, en aquesta particular road movie.

Richard Linklater

Guionista i director de cinema, nascut a Houston el 1960. És un dels rostres més representatius del renaixement del cinema independent americà dels 90. De la seva filmografia destaquen títols com Movida del 76 (1993), A Scanner darkly (2006), la trilogia formada per Antes del amanecer (1995), Antes del atardecer (2004) i Antes del anochecer (2013), i la premiada Boyhood (2014)..

Quan?

Dimarts, 18 de desembre. 21:30 h 
Idioma: VO en anglès amb subtítols
Espai ETC. Passeig de la Generalitat, 46