El aprendiz és la primera novel·la de la trilogia La leyenda del hechicero de l’autor Taran Matharu. Aquesta sèrie de novel·les juvenils fantàstiques estan ambientades en un regne governat per humans i en constant guerra amb els orcs que viuen a les selves del sud. Només els mags, capaços d’invocar dimonis, aconsegueixen frenar els avenços del nou cabdill orc albí que ha aglutinat a totes les tribus sota les seves ordres. Per altra banda, els nans i els elfs, ciutadans menyspreats i de segona, començaran a planificar una revolta, ja que les lleis més inclusives del nou monarca són insuficients per pal·liar les injustícies que viuen cada dia.

En Fletcher, el protagonista, és un noi orfe abandonat davant les portes del poble muntanyenc de Pelt i adoptat pel ferrer local. Les seves aventures comencen quan un pergamí d’invocació dels orcs acaba a les seves mans. Malgrat els seus orígens humils, aconsegueix invocar un dimoni, la qual cosa demostra que és capaç d’utilitzar la màgia.

El aprendiz és una novel·la d’estil àgil que enganxa ràpidament al lector, ja que està plena d’aventures i acció. Tot i això, Matharu no aporta novetats al gènere: l’argument i els personatges segueixen els tòpics de la fantasia més clàssica. Per altra banda, es dona molta importància a temes com la injustícia social, el racisme i el classisme. El protagonista i els seus amics hauran de lluitar constantment per demostrar el seu valor com a mags, enfrontats a les maquinacions dels nobles i la resta d’institucions que els defensen.

Agradarà a…

Qui vulgui una història fantàstica, però alhora plenament actual i plena de crítica social. Tot i ser una novel·la fantàstica, en realitat, els autèntics “dolents” acabaran sent els nobles i les seves institucions corruptes.

No agradarà a…

Qui esperi una mica d’innovació en la novel·la fantàstica juvenil.

 

Imatge de portada

AnteriorEl llegat de Terramar
SegüentEl Festival IMPACTE! obre les seves portes
Avatar photo
Bibliotecària d’origen i programadora de professió. Busqueu-me entre llibres, davant de l’ordinador o estirada al sofà (refugiada sota la meva manta). No sóc gaire selectiva però com més acció, misteri i màgia hi hagi, molt millor.