Any 2022. Milers de persones estan participant en un club de lectura totalment únic, descentralitzat i d’un èxit inesperat. Si no us n’heu assabentat és perquè té lloc principalment a Tumblr, una xarxa social bastant residual i de nínxol. Els seus usuaris estan (estem) encantats amb aquest nou impuls al Timeline!

Anem per parts: Dracula Daily proposa (re)llegir Dracula amb una òptica nova: és un butlletí electrònic on anem rebent els capítols de Dracula de forma cronològica en funció de la data que tenen al llibre. Va començar el 3 de maig (primera entrada al diari de Jonathan Harker) i acabarà el 10 de novembre. Si us incorporeu tard, podeu recuperar l’arxiu i posar-vos al dia ràpid. Portem menys de dues setmanes.

Ara bé! Quina és la gràcia? La novel·la de Bram Stoker és epistolar, sí, està estructurada en diaris, arxius, cartes… amb una data concreta però no manté un format estrictament cronològic: hi ha salts i buits en funció del personatge en què es centra cada episodi. Llegir-lo per ordre comporta que un dia vegis a Jonathan atrapat al castell de Dracula i, l’endemà, a Mina i Lucy compartint vivències amoroses. I que durant dies no hi hagi cap contingut. O bé que un dia només hi hagi dues frases i el següent dos capítols sencers.

Tot plegat és estimulant, únic i divertit. A més, s’hi incorpora l’autèntic fenòmen: les persones usuàries de Tumblr l’estan llegint totes al mateix temps i participen en un debat diari a través de comentaris, memes, gifs, dibuixos, il·lustracions i fanfiction. Doneu un cop d’ull al hashtag #Draculadaily i si voleu més us podeu crear un perfil de tumblr per a l’ocasió. Us asseguro que val la pena.

La proposta

Web de Dracula Daily: https://draculadaily.substack.com/about
L’arxiu: https://draculadaily.substack.com/archive
Hashtag de tumblr: https://www.tumblr.com/tagged/dracula%20daily?sort=recent&source=null

 

AnteriorCINECLUB VIC. Titane
SegüentAquest divendres 20 de maig al cinema…
Avatar photo
Vaig estudiar periodisme i treballo com a tècnic municipal. Dedico el temps lliure a la meva família, els llibres i el cinema. Cinèfil empedreït i espectador heterogeni, amant de tots els gèneres, estils i filmografies. No sabria dir quina és la meva pel·lícula favorita, però m’agrada veure cinema, parlar sobre cinema i també compartir el cinema: cada dimarts a Cineclub Vic i cada juliol al Festival Nits de cinema oriental.