Departamento de asuntos mágicos és una novel·la negra juvenil de Daniel Hernández Chambers amb pinzellades de fantasia. Un assassí en sèrie a Anglaterra està matant adolescents provinents de països d’Europa de l’est amb un modus operandi molt concret: els arrenca el cor i se l’emporta. Com que tant l’assassí com les víctimes són mags, l’agent Cusak del Departament de Màgia serà el qui dirigirà el cas, assignat inicialment a l’inspector Lindbergh. Malgrat el seu recel, els dos hauran de col·laborar per evitar més morts i descobrir el motiu ocult de l’assassí. Per altra banda, la novel·la ens narra la història del Radu i la Lera, dos nens de Moldàvia que han de fugir de la guerra i viuran experiències traumàtiques que els marcaran de per vida.

La novel·la de Daniel Hernández és lleugera i ràpida de llegir, la trama criminal no és massa complexa, la investigació gairebé es podria considerar un tràmit. Per altra banda, la narració sobre les penúries de la guerra i la crisi dels refugiats ens permet posar-nos en la pell dels protagonistes. En aquesta història, la màgia és un factor humà més, considerat inclús com una malaltia o una màcula de la persona. Per aquest motiu, la majoria de mags s’intenten ocultar, ja que són malvistos i molts cops discriminats per la resta de la societat.

Agradarà a…

És una bona novel·la per donar visibilitat als problemes del racisme i dels refugiats. Tot plegat, emmarcat en una novel·la negra amb un assassí en sèrie.

No agradarà a…

A qui esperi una trama centrada en la investigació criminal.

 

Portada

Anterior“L’instant abans de l’impacte”, Glòria Castro
Següent“Diari de Florència” de Diana Athill
Avatar photo
Bibliotecària d’origen i programadora de professió. Busqueu-me entre llibres, davant de l’ordinador o estirada al sofà (refugiada sota la meva manta). No sóc gaire selectiva però com més acció, misteri i màgia hi hagi, molt millor.