l llarg dels temps, desenes d’escriptors i cineastes han creat obres futuristes sobre el destí de la humanitat en els segles que han de venir. Quasi sempre han pintat un futur apocalíptic, amb l’home dispersat per l’espai i la Terra arrasada per les guerres de la pròpia humanitat. Segurament l’estupidesa generalitzada de la classe política mundial pugui portar els pròxims segles a un escenari no gaire diferent dels imaginats per la ciència ficció.

Així doncs, dins aquest esquema de destrucció del planeta i fugida a l’espai trobem la sèrie Els 100, basada en la novel·la homònima de l’escriptora nord-americana Kass Morgan, i de la qual podem veure’n les tres primeres temporades (d’un total de cinc) a Netflix.

Per situar-nos, estem als anys finals del segle XXI i després d’un cataclisme nuclear la humanitat ha estat exterminada a la Terra, ja sigui per les guerres o bé per la radiació. Solament uns pocs centenars de persones aconseguiren fugir a l’espai en unes naus que conformarien “l’Arca”, una mena de ciutat o base espacial en òrbita a la Terra i que durant gairebé un segle es converteix en l’últim reducte de la humanitat. Evidentment, la supervivència a l’espai no és fàcil i després d’un segle la situació és crítica: manca d’aliments, control de la natalitat, problemes amb el subministrament d’aire, pena de mort, etc. Tot i ser autosuficient, l’Arca té moltes mancances i després de cent anys està arribant al límit. Per aquest motiu i veient que la humanitat podria desaparèixer en pocs mesos, el govern (bàsicament una dictadura d’un petit comitè) de l’Arca decideix enviar a 100 joves i adolescents conflictius a la Terra per comprovar si, després d’un segle del cataclisme atòmic, aquesta ja és habitable i així poder tornar tots al planeta.

Així doncs tenim plantejat ja el tema i veiem com aquests joves són enviats, contra la seva voluntat, a la Terra. Una vegada retornats al planeta ancestral descobriran que, tot i el desastre, el planeta és habitable i començaran a establir un primer campament al voltant de la nau que els ha portat.

Plantejat l’argument principal, ara és quan surten les tensions internes entre els propis joves, on es marquen els rols dels personatges i els lideratges del grup. Al mateix temps, començaran a explorar els voltants i a trobar indrets i objectes del passat i, el més important, veuran que no estan sols i que la humanitat va aconseguir sobreviure.

Els 100 és una sèrie molt interessant, ben feta i amb una gran capacitat per enganxar els espectadors. Mentre la miràvem anàvem pensant “és molt de l’estil Lost”, pel fet que sempre et deixar amb intriga i ganes de veure un nou capítol. Per tant, a tots els qui els va agradar la grandiosa sèrie dels perduts a la illa, molt probablement també els agradarà Els 100. A més, un dels protagonistes és l’actor Henry Ian Cusick, en Desmond de Lost. Tot i així, la protagonista principal de la sèrie és el personatge de la Clarke Griffin, interpretat per Eliza Taylor, filla de la metgessa de l’Arca i qui ràpidament esdevindrà la líder de la comunitat dels 100.

A la sèrie doncs, anirem veient l’evolució de les relacions humanes entre els 100, entre els de l’Arca i també amb les comunitats de supervivents terrestres, i com s’ho faran per sobreviure en un món hostil i ple d’enemics. De lluites, baralles i morts en tindrem per donar i per vendre, i és que els humans ja ho tenim això, i sempre ens matem els uns als altres sense gaires motius, només perquè som diferents i d’un altre grup.
En definitiva, una sèrie molt interessant i molt recomanable.

 

AnteriorMERAVELLES DEL MÓN: THE MOUNTAINS OF CALIFORNIA, JOHN MUIR
SegüentPresentació de ‘Terra de crims’
Avatar photo
Som la Lídia i l'Oriol, una parella que ronda la trentena i que, fastiguejats de la programació nefasta de la televisió, vam començar a mirar sèries compulsivament. A L'escriba col·laborem donant la nostra opinió (totalment subjectiva) d'aquelles sèries que anem mirant. En el nostre espai intentarem recomanar aquelles que més ens agraden així com criticar les que ens han decebut (Ep! Sempre sense intenció d'ofendre a ningú). Esperem que us serveixin les nostres recensions i us incitin a mirar-les!