Ha començat el desembre, i amb ell, el compte enrere per les festes de Nadal: Tió, torrons, neules, Reis, tortell, pessebre, família, regals… L’advent és un bon moment per començar a preparar els nostres infants per tot el que caracteritza aquests dies que esperen amb tanta il·lusió i aprofitar per explicar l’origen de les nostres tradicions nadalenques. La literatura infantil ens pot ajudar molt i per això en aquest article us proposo un recull de llibres amb una temàtica comuna: les festes de Nadal.

Comencem amb aquells llibres més genèrics que parlen del Nadal des d’una visó més àmplia.

Continuem amb el nostre estimat Tió, que té diferents noms arreu del nostre petit país. Tenim la Soca, la Tonca, la Xoca o el Tidún (en aranès).

També tenim contes dedicats a les figures del pessebre, el naixement de Jesús, els Tres Reis d’Orient…

 

Destaco un que he trobat molt interessant. Es titula Les Tres Reines d’Orient, és un llibre de l’editorial Galera i explica la història de les dones de Melcior, Gaspar i Baltasar.

 

 

I una menció especial a l’emblemàtic i estimat Caganer.

També en tenim sobre una obra de teatre molt catalana i tradicional en aquesta època de l’any: Els pastorets.

Fer un racó de contes dedicats a cada època de l’any és una bona manera d’ajudar els menuts a situar-se en el temps i alhora de preparar-se per les festes i tradicions que viuran en els propers dies.

BON NADAL!

AnteriorLa memòria secreta de les fulles
SegüentQuè regalar a un cinèfil o un serièfil
Avatar photo
Em dic Èrica Cano i sóc psicòloga infantil, especialitzada en els trastorns de l’aprenentatge, i estudiant de logopèdia. Em declaro incapaç de sortir d’una llibreria sense passar per la secció infantil i no puc evitar comprar algun conte o llibre per a infants. Per la meva professió, em crida l’atenció la literatura infantil que parla sobre emocions, valors, educació, aprenentatges i desenvolupament cognitiu i personal. M’agrada explicar contes i ajudar als nens i nenes que tenen dificultats lectoescriptures. M’encanten les lletres, els seus sons i les seves formes, d’aquí i de la meva afició per cosir surt el meu petit projecte: Moixaines by erica, on cuso lletres tèxtils de diferents mesures i colors.