Compañías silenciosas és una novel·la de terror gòtic de Laura Purcell. Complint amb els tòpics d’aquest gènere, està ambientada al segle XVII i al segle XVIII, en una aïllada mansió victoriana situada en un entorn rural on regna la superstició i la fam.

En l’arc argumental del passat, que descobrirem a través d’un diari, la mansió està habitada per una família rica i influent, amb una mestressa sospitosa d’utilitzar bruixeria. En l’arc del present, l’Elsie, embarassada i acabada d’enviudar, es trasllada a la mansió atrotinada per passar el dol, acompanyada únicament per una cosina política una mica encantada i uns quants servents que no l’aprecien gaire. Les dues protagonistes es veuran assetjades pels “acompanyants”, unes misterioses figures de fusta pintades de forma hiperrealista per semblar persones.

El terror psicològic de Purcell ens acompanyarà durant tota la història, la perspectiva subjectiva de les protagonistes ens farà dubtar de cada situació: podria tenir una explicació racional tot plegat? Es podria atribuir simplement a una imaginació desbocada o, fins i tot, a un brot de bogeria? Aquests són els interrogants que l’autora ens planteja i que podrem descobrir a cavall d’un parell d’històries molt ben lligades malgrat la diferència temporal que les separa.

Agradarà a…

Als amants del terror gòtic més clàssic.

No agradarà a…

A qui necessiti més sang i fetge per gaudir del terror.

 

Imatge de rawpixel.com a Freepik

AnteriorCrítica de “Fuerza bruta: sin salida”, de Sang-yong Lee. Festival de Sitges 2023
SegüentElogi i homenatge a Franz Kafka
Avatar photo
Bibliotecària d’origen i programadora de professió. Busqueu-me entre llibres, davant de l’ordinador o estirada al sofà (refugiada sota la meva manta). No sóc gaire selectiva però com més acció, misteri i màgia hi hagi, molt millor.