Castellnou, de la mà de l’Hospital Sant Joan de Déu, ha publicat la col·lecció Toni i Tina per ajudar els nens i nenes a identificar les seves pròpies emocions, parlar-ne i afrontar-les. Aprendre a gestionar les emocions és un dels reptes més importants per al desenvolupament dels infants. Per això, aquesta col·lecció conforma una bona eina per a l’aprenentatge social i emocional dels més petits.

En Toni i la Tina són dos simpàtics personatges que, com els nens i nenes, experimenten un munt d’emocions davant de certes situacions. Els llibres plantegen històries divertides i quotidianes per tal que el petit s’identifiqui amb els personatges. Aquestes històries es complementen amb propostes per generar diàleg, jocs i unes orientacions per a l’adult (familiar o educador).

Els autors de la col·lecció Toni i Tina són Meritxell Martí (escriptora) i Xavier Salomó, (il·lustrador). Encara que ambdós professionals van començar la seva carrera per separat, ben aviat van plantejar-se col·laborar i crear llibres, màgia i històries junts. D’aquest tàndem van sorgir en Toni i la Tina, juntament amb la cooperació i l’assessorament de l’Hospital Sant Joan de Déu.

Títols disponibles

Cada un dels títols explica una història, planteja preguntes als nens perquè identifiquin què està passant i, a més, inclou anotacions per als adults: l’explicació de l’emoció i com poden ajudar al petit a identificar-la i a superar-la.

Una tempesta de por

 

En Toni té por de la tempesta. Quins llamps i quins trons! Ara la pregunta és, com s’ho farà la Tina perquè en Toni rigui i passin una bona estona?

 

 

 

Quina ràbia de joc

 

 

Després de perdre al dòmino, la Tina agafa una bona enrabiada… i això a en Toni no li agrada gens ni mica. Així no es pot jugar! Sort que se n’empesca una de bona per tal que això no torni a passar…

 

 

 

Adéu, tristesa!

 

En Toni ha d’anar-se’n un parell de mesos a casa d’uns tiets, i a la Tina se li fa un nus al coll. Res pot animar-la! Però, per sort, tots dos troben una solució per vèncer la tristesa.

 

 

 

La gelosia ve… i se’n va

 

 

És Nadal i en Toni i la Tina han anat a casa la tia Tona, però en Toni sembla que està de mal humor i no para de molestar la Tina. Què li passa? Està gelós! Sort que a la tia se li acut una bona idea per fer sentir a tots dos ben especials.

 

 

Vola, vola, sorpresa!

 

En Toni i la Tina estan neguitosos… i per què? Doncs perquè ve el seu amic Potes anirà a fer-los una visita, però no saben ni quan arriba, ni com estarà… No saben res de res! Això és el que els posa nerviosos, però hauran de trobar una manera d’asserenar-se i viure la sorpresa amb alegria!

 

 

Fora vergonya!

 

El senyor Nàpius organitza una obra de teatre i convida en Toni i la Tina a participar-hi. Però a en Toni li fa molta vergonya… Com pujarà a l’escenari així? Com s’ho farà per superar la timidesa?

AnteriorLovers & Haters. “Nicolas Cage”
SegüentEn mi casa no entra un gato, Pedro Zuazua Gil
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.