El proper 13 de maig a les 19h, la Biblioteca Municipal de Manlleu acollirà un club de lectura especial en què es comptarà amb la presència de Joan-Lluís Lluís per comentar Junil a les terres dels bàrbars. L’acte serà conduït per Anna Piella i està obert a tota la ciutadania.

Junil a les terres dels bàrbars

“Una vegada hi havia un home que menyspreava la seva filla.” Amb comclub ençament de rondalla apareix l’heroïna d’aquesta història, anomenada Junil. Encola papirs a la llibreria del pare i aprèn a llegir a l’ombra del seu menyspreu. Però mort el pare, morta la ràbia —i és la filla qui ha concebut l’arma del crim.

Fuig a peu amb tres esclaus. El temps és el principi de l’era cristiana; el lloc, una marca de l’Imperi romà. Travessen la frontera i aprenen a anar a palpes pel món, on els déus i les llengües varien. Què diuen els estranys amb qui topen? Què volen? A mesura que avancen, l’afany de caminar eclipsa la por i s’encomana a d’altres fugitius.

Junil a les terres dels bàrbars és la setena novel·la de Joan-Lluís Lluís i un acte de fe en la imaginació: una gran i esplendorosa novel·la d’aventures, amb les peripècies com a llenguatge i l’estranyesa com a condició.

 

Imatge de portada

AnteriorEstimar per les raons equivocades: part 1
Següent‘La familia’, Sara Mesa
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.