Kalafat és una col·lecció d’obres clàssiques de la literatura universal que ha estat adaptada per escriptors, professors i pedagogs de gran prestigi. Tots els títols segueixen les directrius internacionals de la Lectura Fàcil (Easy-to-Read), i han estat revisats per l’Associació de Lectura Fàcil. Per això, podem veure que els títols de Kalafat narren una història concreta i lògica en una sola línia argumental, i presenten un interlineat generós i alineats en bandera, de manera que cadascuna de les línies puguin ser una sola unitat didàctica.

La finalitat de la col·lecció Kalafat és apropar els clàssics a tothom. Per aquest motiu, les grans obres de la literatura han estat adaptades perquè les puguin llegir i entendre aquelles persones que tenen dificultats lectores i/o decomprensió. D’aquesta manera, la col·lecció s’adreça a: alumnesde cicle mitjà i superior de primària que comencen a descobrir les obres clàssiques universals; alumnesde l’ESO, per practicar idesenvolupar la comprensió lectora i persones adultes i col·lectius especials que presenten dificultats de comprensió lectora o que es troben en procés d’aprenentatge de la llengua.

Els títols es poden trobar en llengua catalana, publicats per l’editorial Castellnou, i en llengua castellana, per l’editorial Almadraba.

Actualment, lacol·lecció Kalafat té més de 30 títols. L’últim membre de la col·lecció ha estat Un enemic del poble, de Henrik Ibsen, el qual ha estat adaptat per Sílvia Llorente.

Un enemic del poble

Un enemic del poble té com a protagonista el doctor Tomas Stockmann, el metge que impulsa la creació d’un balneari al poble perquè les seves aigües són molt beneficioses per a la salut. Tot va bé fins que el propi Stockmann descobreix que les aigües estan contaminades. A partir d’aquell moment, el doctor passarà a ser un enemic del poble…

Com cada títol de la col·lecció Kalafat, Un enemic del poble inclou caixes de vocabulari que permetran al lector aprendre el significat d’una paraula i, així, millorar la comprensió del text. A més a més, amb la finalitat d’afavorir la comprensió, inclou al final del llibre activitats que el lector podrà realitzar.

Kalafat està disponible tant en paper com em format digital per tal d’adaptar-se a tot tipus de lectors i, d’aquesta manera, apropar els clàssics a tothom. 

AnteriorCINECLUB XIC. Wolf Children
SegüentCINECLUB VIC. Hero
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.