Fitxa tècnica

Producció: Beijing New Picture Film Co., China Film Co-Production Corporation
Guió: Li Feng, Zhang Yimou i Wang Bin
Música: Dun Tan
Muntatge: Angie Lam, Ru Zhai. Durada
Durada: 1 h 47 min.
Intèrprets: Jet Li, Tony Leung, Maggie Cheung

Sinopsi

Entre els anys 480 i 220 abans de Crist, la Xina estava dividida en set regnes. El Rei de Qin, dels territoris del nord, obsessionat en unificar tots els regnes sota un de sol, va iniciar una persecució dels possibles enemics, els guerrers que podien acabar amb la seva vida: sobretot Espasa Trencada, Neu i Cel, oferint grans riqueses i poders a qui els sotmetés.

Sovint es bateja Hero com una pel·lícula d’arts marcials, quan és molt més que això. El Wuxia (gènere xinès d’arts marcials i espases) és només l’excusa per explicar la història de la unificació de Xina, narrada i fotografiada amb una plasticitat i poesia únics, i bevent de referències tan il·lustres com Shakespeare i Kurosawa. Hero és una lliçó total de cinema: l’ús del color, el so, la música, la composició del pla, el valor de l’estètica dins el relat… Imprescindible.

Zhang Yimou

Nascut el 1951, és un dels referents de l’anomenada cinquena generació, grup de cineastes xinesos aparegut després de la Revolució Cultural i molt influïts pel cinema europeu d’autor i, sobretot, per la Nouvelle vague francesa. Ajudant de Chen Kaige als inicis de la seva carrera, debuta al 1987 amb el llarg Sorgo Rojo. A partir d’aquí es converteix en el director xinès més reputat, amb pel·lícules com Ju Dou (1990), Qiu Ju, una mujer china (1992), Hero o La casa de les dagues voladores (2007).

Quan?

15 de gener. 21:30 h.
Idioma: VO en mandarí amb subtítols
Espai ETC. Passeig de la Generalitat, 46

AnteriorClàssics de la literatura universal
SegüentSetmana de cine en català
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.