Bertrand Bonello // França, 2019

Producció: My New Picture, Les Films du Bal
Guió: Bertrand Bonello
Fotografia: Yves Cape
Música: Bertrand Bonello
Muntatge: Anita Roth
Durada: 1 h 43 min.
Idioma: VO en francès amb subtítols en català
Intèrprets: Louise Labeque, Wislanda Louimat, Katiana Milfort, Mackenson Bijou, Adilé David, Ninon François.

 

Sinopsi

Haití, 1962. Un home torna d’entre els morts per treballar a les infernals plantacions de sucre. 55 anys després, una jove haitiana confessa a les seves amigues un secret familiar, sense saber que això portarà a una d’elles a cometre una atrocitat.

Aquesta no és la típica pel·lícula de zombis. Ni tan sols una pel·lícula de zombis com les que tots tenim al cap. És un film que parla d’herències ancestrals, amb una mirada etnogràfica als mites sobre el zombi haitià, traslladades també a la modernitat: un viatge en dos moments temporals diferents, connectat a través de la memòria i les seves cicatrius, la cultura pagana i el fet atàvic que sempre perdura i torna per venjar-se. Amb un peu posat al terror i l’altre al cinema social, el seu director parla amb lucidesa sobre la destrucció de les cultures i les ètnies minoritàries a mans dels països colonialistes.

Bertrand Bonello

Director, guionista i compositor francés nascut el 1968. Dels cineastes joves sempre s’espera que sacsegin, que presentin mirades úniques i diferents. Bertrand Bonello sens dubte ho va fer amb Quelcom orgànic (1998), i des de llavors no ha deixat de fer pel·lícules que parteixen de la realitat, però que obren esquerdes a la fantasia, a allò sensorial, traslladant al cinema la seva formació musical. En la seva filmografia hi trobem films com Le pornographe (2001), Tiresia (2003), Saint Loren (2014), Nocturama (2016) i les més recents Coma (2022) i The Beast (2023).

Quan?

Dimarts, 16 de gener a les 20:00h
L’Atlàntida. C/ Francesc Maria Masferrer, 4
Reserva d’entrades en línia al web del ETC
www.etcvic.cat

Anterior‘Claus i Lucas’, Agota Kristof
SegüentCrítica de “Fuerza bruta: sin salida”, de Sang-yong Lee. Festival de Sitges 2023
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.