Fitxa tècnica

Producció: Amazon Studios
Guió: Brian Selznick a partir de la seva obra original
Música: Carter Burwell
Muntatge: Affonso Gonçalves
Durada: 1 h 56 min
Intèrprets: Millicent Simmonds, Julianne Moore, Oakes Fegley, Cory Michael Smith

 

 

Sinopsi

Aquesta és la història de dos nens que viuen a la ciutat de Nova York, separats per 50 anys de diferència. Al 1927, la Rose (Millicent Simmonds) somia amb una misteriosa actriu. Al 1977, en Ben (Oakes Fegley) fuig de casa per buscar el seu pare. Els seus particulars viatges de descobriment es desenvoluparan amb una fascinant simetria.

El director Todd Haynes aborda una temàtica nova en el seu cinema per explicar la història paral·lela d’aquests nens insomnes i traslladar en imatges l’univers literari de Brian Selznick. El director construeix un trenca-closques sentimental i emotiu a través de la seva gran capacitat narrativa i formal. La pel·lícula, que combina estils cinematogràfics per diferenciar les dues narracions temporals, esdevé un homenatge al poder creador de la imaginació i també al propi cinema.

Tod Haynes

Va néixer el 1951 a Los Angeles, Califòrnia. Va començar filmant curtmetratges fins a debutar com a director l’any 1991 amb Poison, guanyadora de premis a Sundance i Berlín. Quatre anys després filma Safe. El 1998 realitza Velvet Goldmine inspirant-se en les figures d’Iggy Pop, Lou Reed i David Bowie. Lejos del cielo (2002) va suposar la seva confirmació amb un excel·lent melodrama inspirat pel cinema de Douglas Sirk. El seu següent treball seria I’m not there. (2007) a la qual seiguirien diversos treballs televisius i l’excel·lent Carol (2015).

https://www.youtube.com/watch?v=KZHR5aCaDP4

Quan?

Dimarts, 30 d’octubre. 21:30 h.
VO en anglès amb subtítols.
Espai ETC. Passeig de la Generalitat, 46

AnteriorCrítica de ‘Halloween’ (2018): Mike Myers torna a casa
Següent‘Una vida de perros’, Estefanía Salyers
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.