Fitxa tècnica

Producció: A Atalanta, Balkan Film, Testament Film
Guió: Goran Markovic
Música: Zoran Simjanovic
Muntatge: Snezana Ivanovic
Durada: 1 h 42 min
Intèrprets: Tihomir Stanic, Jelena Djokic, Dragan Nikolic, Mira Furlan, Josif Tatic, Gordan Kicic

 

 

Sinopsi

Durant el 1993, el període més ombrívol de la guerra de Bòsnia, un grup d´actors de Belgrad viatja a la recerca de diners fàcils en una gira per la Krajina sèrbia, ignorant per complet allò que els espera. Aviat es trobaran en el cor d´una guerra sagnant, passant d´un front a un altre, d´un exèrcit a un altre.

Turneja és un film antibèl·lic i conciliador que ens narra en clau de comèdia tràgica un dels conflictes més cruents de les últimes dècades. El seu director demostra que la cultura i l´art poden suposar un refugi per la humanitat, fins i tot en temps de guerra. L´estructura cíclica del film ens obliga a reflexionar sobre l´absurd còmic del patiment humà i la tendència de l´home a repetir una vegada i una altra els mateixos errors. Una pel·lícula inèdita al nostre país que ara recuperem a través de FIlmoxarxa.

Goran Markovic

Nascut a Belgrad el 1946, va estudiar direcció de cinema a Praga i després va començar a treballar per a televisió, dirigint documentals i TV Movies. El 1977 va debutar al cinema amb Specijalno vaspitanje, que va suposar un gran èxit comercial. Al llarg de la seva trajectòria ha combinat treballs per cinema, documentals, televisió i teatre. Des de 1979 ha estat professor de direcció de cinema a la facultat d´Arts Dramatúrgiques de Belgrad.

Quan?

Dimarts, 19 de febrer. 21:30 h.
Idioma: VO en serbi amb subtítols
Espai ETC (Passeig de la Generalitat, 46) de Vic

AnteriorAquest divendres al cine…
SegüentL’Escala, Vila del Llibre
Avatar photo
Soc filòloga clàssica i amant de tot allò que tingui a veure amb grecs i romans. Lletraferida de cap a peus que té com a ofici l'ensenyament i a més la correcció, la maquetació i l'edició de textos. Em passo el dia envoltada de textos, llibres i ordinadors. Amant de les fotos, els viatges i les històries.