Fitxa tècnica

Tres // Juanjo Giménez, Catalunya, 2021

Producció: Nadir Films, Frida Films, M-Films
Guió: Juanjo Giménez , Pere Altimira
Música: Domas Strupinskas
Muntatge: Cristóbal Fernández
Durada: 1 h 36 min
Intèrprets: Marta Nieto , Miki Esparbé, Luisa Merelas, Fran Lareu, Francisco Reyes.

La C (Marta Nieto) és dissenyadora de so. Gaudeix amb la feina. Passa moltes hores sola i per ella  l’estudi és el seu refugi: un lloc on drenar l’avariada relació amb la seva exparella. Però després d’entregar un treball amb l’àudio dessincronitzat, C. comença a adonar-se que pateix una rara condició: ho sent tot a destemps.

Nominat a l’Oscar pel curt Timecode, en què explorava la natura de les imatges a partir de les càmeres de videovigilància d’un aparcament, Juanjo Giménez torna a plantejar el trencament de la rutina narrativa a través d’un element fantàstic subtil però determinant. Aquesta vegada, investiga l’essència del so cinematogràfic convertint aquesta idea en un recurs per explorar el passat i la memòria, i per ajustar els conflictes personals dels personatges.

Juanjo Giménez

Nascut a Barcelona el 1963, és un director i productor especialitzat en curtmetratges i mestre del Curs de Creació i Direcció Cinematogràfica de l’Escola de Cinema de Reus. Després de dirigir Nos hacemos falta (Tilt) el 2001, i de realitzar diversos curts i documentals, el 2016 va obtenir un èxit enorme amb el curtmetratge Timecode, amb el qual va guanyar la Palma d’Or a Canes i l´European Film Award, i que li va valer sengles nominacions als Goya i als Oscar. Ha dirigit tres llargmetratges: Nos hacemos falta (2001), El documental Esquivar y pegar (2010), i Tres.

La sessió comptarà amb la presència del seu director, Juanjo Giménez, qui presentarà la sessió i oferirà un cinefòrum posterior.

Quan?

Dimarts, 26 d’abril. 20 h
Idioma: VO en castellà
Espai ETC. Passeig de la Generalitat, 46
Reserva d’entrades en línia al web del ETC
www.etcvic.cat

AnteriorCrítica de “The Legends of Vox Machina”
SegüentDeixeu-me plorar una mica
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.