Fitxa tècnica

Producció: Plattform Produktion, Arte France Cinéma, Coproduction Office
Guió: Ruben Östlund
Música: Rasmus Thord
Muntatge: Jacob Secher Schulsingeri Ruben Östlund
Durada: 2 h 22 min
Intèrprets: Claes Bang, Elisabeth Moss, Dominic West, Terry Notary, Christopher Læss, Marina Schiptjenko, Elijandro Edouard, Daniel Hallberg

Sinopsi

Christian és un home respectat, recentment divorciat i pare de dos fills que treballa com a conservador al Centre d’Art contemporani X-Royal Museum d’Estocolm. Actualment està preparant una exposició que porta per títol The Square (el quadrat) que pretén despertar en els visitants l’altruisme i el respecte vers els altres. Però quan li roben el telèfon i la cartera, tot el seu món es desmunta i es veu arrossegat a situacions que no tenen res a veure amb els seus ideals.

Al seu nou film, el director Ruben Östlund ens presenta un discurs moralista sobre la humanitat, acompanyat de bones dosis d’humor i surrealisme. Com en els seus anteriors treballs, el realitzador incideix en els aspectes ocults de l’ésser humà. En aquest cas es centra en la hipocresia, especialment la dels habitants de països rics, on no és el mateix allò que es viu, allò que es pensa i allò que imposa la opinió pública a través dels mitjans de comunicació.

Ruben Östlund

Nascut el 1974 a Suècia, va iniciar la seva carrera en el món audiovisual rodant cintes sobre l’esquí. Després d’alguns curts, va dirigir el documental Familj igen (2002). L’han seguit De ofrivilliga (2008), Play (2011), Fuerza Mayor (2014), projectada a Cineclub Vic; i The Square, Palma d’Or de Cannes. Tots els seus films són exemples d’un cinema atrevit i compromès en les formes i en el contingut.

https://www.youtube.com/watch?v=zKDPrpJEGBY

Quan? 

Dimarts, 16 de gener a les 21:30 h
Idioma: VO en anglès i suec amb subtítols
Aportació: 5 euros. Socis: entrada gratuïta
Socis VicJove: 4 euros
Lloc: Espai ETC (Passeig de la Generalitat, 46) de Vic

Anterior‘Papá Puerco’ de ‘Mundodisco’
SegüentLas chicas del cable, temporada 2
Avatar photo
Soc filòloga clàssica i amant de tot allò que tingui a veure amb grecs i romans. Lletraferida de cap a peus que té com a ofici l'ensenyament i a més la correcció, la maquetació i l'edició de textos. Em passo el dia envoltada de textos, llibres i ordinadors. Amant de les fotos, els viatges i les històries.