Títol: Papá Puerco
Autor: Terry Pratchett
Col·lecció: Mundodisco

La meva intenció era encetar la col·lecció de Mundodisco pel principi però no puc evitar aprofitar aquestes dates per recomanar una novel·la de temàtica nadalenca alternativa. Per posar-nos una mica en situació, el Món-disc és un univers fantàstic on la terra és plana i s’aguanta a sobre de quatre elefants gegants que viatgen sobre la closca d’una tortuga enorme que flota per l’espai.

Ara sí, anem al què toca, el Pare Marrà és un personatge que la Nit de la Vigília dels Marrans (per allà el Solstici d’Hivern) reparteix cansalada, embotits i regals als nens que han fet bondat. Sona familiar, oi? Però no a tothom li agrada aquest entranyable personatge, els Auditors de la Realitat han encarregat al Gremi d’Assassins la tasca de liquidar-lo. Sembla impossible acabar amb un ésser sobrenatural però el Pare Marrà ha desaparegut misteriosament i aquest any no acudirà a la seva cita.

Perquè els nens no perdin la fe i no quedin sense regals, la Mort decideix canviar la capa negra i la dalla per un abric vermell amb la intenció de substituir el Pare Marrà (amb molt bones intencions però poca habilitat social). L’encarregada de solucionar aquest desastre serà la Susan, la néta de la Mort, una noia pràctica i seriosa que intenta evitar tant com pot els fenòmens sobrenaturals. Per sort o per desgràcia, comptarà amb l’ajuda del “Oh Déu de les Ressaques” i els mags de la Universitat Invisible. Com si el caos no fos considerable, la desaparició del Pare Marrà tindrà conseqüències, el buit de fe acabarà donant lloc a la creació espontània d’éssers com el Monstre Menja Mitjons o el Gnom de les Berrugues.

Papá Puerco és una novel·la per fer-te un fart de riure i desconnectar, és una manera divertida i fresca de riure’s de les tradicions populars. Es pot llegir de forma independent però els seus personatges principals apareixen i evolucionen a partir d’altres novel·les anteriors (Mort, El Segador i Soul Music) i posteriors (Ladrón del tiempo). Totes juntes formen el què es coneix com la “Saga” de la Mort dins de la col·lecció de Mundodisco. Si teniu temps i ganes, us recomano començar pel principi per gaudir-ne al màxim!

AnteriorCrítica de ‘Manhunt: Unabomber’
SegüentCINECLUB VIC. The Square
Avatar photo
Bibliotecària d’origen i programadora de professió. Busqueu-me entre llibres, davant de l’ordinador o estirada al sofà (refugiada sota la meva manta). No sóc gaire selectiva però com més acció, misteri i màgia hi hagi, molt millor.