Take Shelter // Jeff Nichols Estats Units, 2011

Producció: Hydraulx, REI Capital, Grove Hill Productions
Guió: Jeff Nichols
Fotografia: Adam Stone
Música: David Wingo
Muntatge: Parke Gregg
Durada: 2 h.
Idioma: VO en anglès amb subtítols en català
Intèrprets: Michael Shannon, Jessica Chastain, Tova Stewart, Shea Whigham, Katy Mixon, Natasha Randall, Robert Longstreet, Heather Caldwell.

Sinopsi

Curtis LaForche (Michael Shannon) viu a un petit poble d’Ohio amb la seva dona (Jessica Chastain) i la seva filla (Tova Stewart), una nena sorda de sis anys. Un dia, comença a patir al·lucinacions apocalíptiques en forma de somnis. Sense saber si els malsons són fruit d’una malaltia mental o veritables premonicions, en Curtis comença a construir un refugi per protegir-se d’una eventual tempesta.

A través del gènere fantàstic, la pel·lícula explora els terrors latents de la societat contemporània a través d’un individu que veu a venir el perill, sense saber si és cert o irracional. Davant d’aquest dubte, Take Shelter posa en dubte allò que considerem lògic i acceptable dins de la nostra realitat, perquè aquesta realitat se’n pot anar en orris. Uns ingredients suggerents i un misteri que preval fins el final.

Jeff Nichols

Arkansas, 1978. Va debutar amb Shotgun Stories (2007), a la qual seguiren Take Shelter, Mud (2012), Midnight Special (2016) i Loving (2016). Amb només cinc pel·lícules, és un d’aquells cineastes per descobrir. Narrador de drames íntims i polaritzador d’opinions, sens dubte la seva obra és un tresor amagat per tot aquell amb ganes de trobar un autor majúscul.

Sessió programada en col·laboració amb la UVic-UCC dins de la programació d’activitats de la  Universitat d’Estiu.

Quan?

Dimarts 6 de juny a les 20:00h
Espai ETC. Passeig de la Generalitat, 46
Reserva d’entrades en línia al web del ETC
www.etcvic.cat

 

AnteriorCUENTO DE HADAS de Stephen King
SegüentTot a punt pel Festival Nits!
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.