Sota les figueres // Erige Sehiri Tunísia, 2021

Producció: Henia Production, Maneki Films, Akka Films
Guió: Erige Sehiri, Ghalya Lacroix, Peggy Hamann
Fotografia: Frida Marzouk
Música: Amin Bouhafa
Muntatge: Malek Kammoun, Ghalya Lacroix, Hafedh Laridhi
Durada: 1 h 32 min.
Idioma: VO en àrab amb subtítols en català
Intèrprets: Ameni Fdhili, Fide Fdhili, Feten Fdhili, Samar Sifi, Abdelhak Mrabti, Fedi Ben Achour.

 

Sinopsi

Al nord-oest de Tunísia, Sana, Fidé, Melek i Abdou treballen recol·lectant figues. Sota el testimoni dels arbres, desenvolupen nous sentiments, discuteixen, es troben i defugen, coquetegen i intenten entendre’s. Al llarg del dia, l’horta es converteix en un teatre d’emocions, on es representen els somnis i les esperances de cadascuna.

Aquesta mena d’Alcarràs tunisià, és una obra bellíssima, una miniatura cinematogràfica rodada amb serenor entre les branques i les fulles dels arbres, amb un grapat de converses i petites històries espigades aquí i allà. L’esperit de Renoir sembla impregnar les imatges, els sons i els suaus vaivens d’un film que prefereix capturar amb lleugeresa el temps i la llum, les cares i les complicitats i els petits gestos del treball. És també un relat polític sobre la societat del seu país, l’explotació laboral, el biaix de gènere i les esperances de futur d’una generació que es debat entre la supervivència, el desig de llibertat i la promesa de prosperitat. Sota les figueres és una d’aquelles petites grans pel·lícules d’estiu ideal per a qualsevol època de l’any.

Erige Sehiri

Nascuda a Lió, França, el 1988. Directora i productora franco-tunisiana que ha desenvolupat documentals d’autor a Tunísia que han estat premiats a Visions du Réel, Idfa, Cinemed… El 2018, el seu llargmetratge documental, Railway Men, va romandre sis setmanes als cinemes tunisians. El 2022, el seu primer llargmetratge de ficció, Sota les figueres, es va estrenar a la 54a Quinzena de Realitzadors de Canes i va ser seleccionada per representar Tunísia als Oscars. També va guanyar el Premi a la Millor Música Original a la Mostra de València, va competir a la Secció Oficial del D’A Film Festival Barcelona i va ser el film inaugural de la 20a edició del Festival de Cine Africà, on va obtenir el Premi del Públic i la Menció Especial del Jurat.

Quan?

Dimarts, 2 d’abril a les 20:00h
Espai ETC (Passeig de la Generalitat, 46)
Reserva d’entrades en línia al web del ETC
www.etcvic.cat

Anterior‘Lliçons de química’, lliçons de vida
SegüentEspurnes d’empatia
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.