Fitxa tècnica

Solo nos queda bailar // Levan Akin, Suècia, Geòrgia, França, 2019

Producció: French Quarter Film, Takes Film, AMA Productions
Guió: Levan Akin
Música:
Muntatge: Levan Akin, Simon Carlgren
Durada: 113 min.
Intèrprets: Levan Gelbakhiani, Bachi Valishvili, Ana Javakishvili, Kakha Gogidze, Ana Makharadze, Nino Gabisonia, Levan Gabrava

 

Sinopsi

Merab (Levan Gelbakhiani) ha assajat des de jove a la Companyia Nacional de Dansa de Geòrgia amb la seva parella de ball, Mary (Ana Javakishvili). De cop, la seva vida es trasbalsa quan apareix el carismàtic Irakli (Bachi Valishvili) i es converteix en el seu rival més poderós i, a la vegada, en el seu objecte de desig. En un entorn conservador i opressiu, el protagonista s’enfronta a la necessitat d’alliberar-se i arriscar-ho tot per aconseguir allò que més anhela.

Aquest és un relat que comença amb una situació força convencional de noi coneix noi i que, mica en mica, va creixent en tensió i intensitat a mesura que la pel·lícula es deixa emportar per la música i la sensualitat de la dansa. La pel·lícula es manté en un equilibri entre la crítica social i el retrat de despertar sexual del seu protagonista, sempre amb un to líric i oferint algunes exhibicions estilístiques de gran força dramàtica.

Levan Akin

Nascut el 1979 a Suècia, en una família d’origen georgià. Sempre s’ha sentit atret per la cultura d’aquest país, que ha traslladat als seus films. Del 2007 al 2012 va treballar a la televisió rodant episodis per a diverses sèries. El 2008 va estrenar el curt De sista sakerna. Va debutar amb la comèdia dramàtica Katinkas kalas (2011), posteriorment va rodar la cinta de terror El círculo (2015) i Solo nos queda bailar, que li ha suposat un gran reconeixement internacional. Actualment treballa en un nou film, Passage.

Quan?

Dimarts, 18 de maig. 20h, a L’Atlàntida
Venda d’entrades al web de L’Atlàntida
Accediu a la venda

Anterior“Què necessito quan tinc por”, Tania García
SegüentMeravelles d’Ultramar: “Maripasoula. Crònica d’un viatge a Guaiana Francesa”, Blanca Llum Vidal
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.