Shortcomings // Randall Park Estats Units, 2023

Producció: Topic Studios ,Imminent Collision, Picture Films
Guió: Adrian Tomine, a partir de la seva novel·la gràfica
Fotografia: Santiago Gonzalez
Música: Gene Back
Muntatge: Robert Nassau
Durada: 1 h 32 min.
Idioma: VO en anglès amb subtítols en català
Intèrprets: Justin H. Min, Sherry Cola, Ally Maki, Tavi Gevinson, Debby Ryan, Sonoya Mizuno, Timothy Simons, Jacob Batalon, Theo Iyer, Scott Seiss.

 

Sinopsi

En Ben Tanaka (Justin H. Min) és un cineasta fracassat que treballa d’operari en una petita sala de cinema de Berkley, Califòrnia. Inicia un viatge per intentar trobar un lloc dins d’una societat que l’ha rebutjat en diverses ocasions pel seu origen asiàtic. L’acompanyaran diverses dones amb qui manté una relació particular i, com indica el títol, deficient.

Basada en la novel·la gràfica d’Adrian Tomine, que ell mateix adapta, Shortcomings s’allunya de les típiques comèdies romàntiques i dona veu a una generació de joves que se sent perduda enmig de prejudicis i convencions socials. Protagonitzada per un estimulant grapat de joves actors i actrius, la pel·lícula aborda temes com la pertinença al grup, la família, la identitat sexual i la recerca d’un mateix. Tot articulat a través d’uns diàlegs esmolats i amb gran sentit de l’humor.

Randall Park

Actor, còmic, guionista i director nascut el 1974 a Los Angeles. Va estudiar a la Universitat de Califòrnia on va cofundar la companyia de teatre asiàtic-americana ara coneguda com a LCC Theatre Company. Té una llarga trajectòria com a actor, que inclou cinema i televisió. Va dirigir i escriure diversos curts i algunes sèries de televisió abans de debutar amb el llargmetratge Shortcomings.

Programada conjuntament amb el Festival Americana de Barcelona dins de la seva programació itinerant Route 66.

Quan?

Dimarts, 19 de març a les 20:00h
Espai ETC (Passeig de la Generalitat, 46)
Reserva d’entrades en línia al web del ETC
www.etcvic.cat

Anterior‘El mentiroso’, Mikel Santiago
Següent‘Un, dos, tres, pica paret!”, Luisa Vera
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.