Fitxa tècnica

Shiva Baby // Emma Seligman, EUA-Canadà, 2020

Producció: Dimbo Pictures, Irving Harvey, It Doesn´t Suck Productions.
Guió: Emma Seligman
Música: Ariel Marx
Muntatge: Hanna Park
Durada: 1 h 17 min.
Intèrprets: Rachel Sennott, Danny Deferrari, Fred Melamed, Polly Draper, Molly Gordon, Glynis Bell, Cilda Shaur, Jackie Hoffman

Danielle (Rachel Sennott) és una jove que lluita per mantenir una vida com qualsevol altra universitària, fent equilibris entre el caos de la seva vida personal i el control ferri de la seva família i veïns, que pertanyen a una comunitat jueva molt tradicional. Tot saltarà pels aires quan un Shiva -una cerimònia funerària que pot arribar a durar dies- l’obliga a reunir-se al mateix edifici amb el seu amant, la seva exnúvia i els seus pares.

Mordaç, salvatge i incòmoda, l’òpera prima d’Emma Seligman és una comèdia d’embolic superlativa que retrata les problemàtiques identitàries de les famílies jueves de classe mitjana-alta. Des d’un esperit bronc i inclassificable, la jove cineasta també ens descobreix un dels talents més incipients del cinema independent nord-americà.

Emma Seligman

Nascuda al Canadà (1995), va estudiar cinema a la New York University Tisch School of the Arts. Aquesta joveníssima directora va debutar amb dos curts: Void (2017) i Shiva Baby (2018) que ha donat peu al seu primer llarg, amb el qual va enlluernar el públic del Festival de Toronto i que l’ha ubicat al panorama internacional.

Programada conjuntament amb el Festival Americana de Barcelona. La sessió forma part de la Route 66, la mostra itinerant del Festival.

Quan?

Dimarts, 29 de març. 20 h.
VO en anglès amb subtítols
Espai ETC. Passeig de la Generalitat, 46
Reserva d’entrades en línia al web del ETC
www.etcvic.cat

 

Anterior“La otra Señora Miller”, Allison Dickson
Següent“Una mort molt dolça”, Simone de Beauvoir
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.