Fitxa tècnica

Seize printemps// Suzanne Lindon, França, 2020

Producció: Avenue B Productions, Eskwad, Bangumi.
Guió: Suzanne Lindon.
Fotografia: Jérémie Attard.
Música: Vincent Delerm.
Muntatge: Pascale Chavance.
Durada: 1 h 13 min.
Idioma: VO en francès amb subtítols en català.
Intèrprets: Suzanne Lindon, Arnaud Valois, Frédéric Pierrot, Florence Viala.

Suzanne (Suzanne Lindon) té setze anys i la gent de la seva edat l’avorreix. Cada cop que va a l’institut passa per davant d’un teatre, on coneix a Raphael (Arnaud Valois) un home més gran que ella pel qual s’acaba obsessionant. A tots dos els estimula una relació marcada per la diferència d’edat, però la Suzanne no les té totes i sent que pot perdre’s una part de la seva vida. Precisament aquesta que tantes ganes té de deixar enrere.

La jove Suzanne Lindon escriu, dirigeix i protagonitza una pel·lícula en què, a més, hi canta i balla. Un debut que segons ella és: “la història d’amor que m’hauria agradat viure amb quinze anys”. Un film senzill i personal, marcat per la tendresa i proximitat i una mirada fresca que caldrà seguir de prop. Altres vegades hem assistit a històries d’amor amb una òptica adolescent, però aquest ferm autoretrat (n’hauríem de dir selfie?) està marcat per les tensions i la impaciència per deixar enrere la infància sense saber cap on porta l’edat adulta.

Suzanne Lindon

Nascuda l’any 2020. Forma part d’una família de cineastes (és filla de la directora i actriu Sandrine Kiberlain i de l’actor Vincent Lindon). Amb 15 anys estudiava al liceu Henri IV de París quan va començar a escriure el seu film de debut. Aquest va ser seleccionat pel festival de Cannes del 2020, que finalment es va cancel·lar a causa de la pandèmia de Covid i el confinament de la població francesa.

Quan?

Dimarts 27 de setembre a les 20:00h
Espai ETC. Passeig de la Generalitat, 46
Reserva d’entrades en línia al web del ETC
www.etcvic.cat

AnteriorCrítica de “Argentina 1985” de Santiago Mitre
SegüentPalmarès del 70è Festival de cinema de San Sebastián
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.