Fitxa tècnica

Seize printemps// Suzanne Lindon, França, 2020

Producció: Avenue B Productions, Eskwad, Bangumi.
Guió: Suzanne Lindon.
Fotografia: Jérémie Attard.
Música: Vincent Delerm.
Muntatge: Pascale Chavance.
Durada: 1 h 13 min.
Idioma: VO en francès amb subtítols en català.
Intèrprets: Suzanne Lindon, Arnaud Valois, Frédéric Pierrot, Florence Viala.

Suzanne (Suzanne Lindon) té setze anys i la gent de la seva edat l’avorreix. Cada cop que va a l’institut passa per davant d’un teatre, on coneix a Raphael (Arnaud Valois) un home més gran que ella pel qual s’acaba obsessionant. A tots dos els estimula una relació marcada per la diferència d’edat, però la Suzanne no les té totes i sent que pot perdre’s una part de la seva vida. Precisament aquesta que tantes ganes té de deixar enrere.

La jove Suzanne Lindon escriu, dirigeix i protagonitza una pel·lícula en què, a més, hi canta i balla. Un debut que segons ella és: “la història d’amor que m’hauria agradat viure amb quinze anys”. Un film senzill i personal, marcat per la tendresa i proximitat i una mirada fresca que caldrà seguir de prop. Altres vegades hem assistit a històries d’amor amb una òptica adolescent, però aquest ferm autoretrat (n’hauríem de dir selfie?) està marcat per les tensions i la impaciència per deixar enrere la infància sense saber cap on porta l’edat adulta.

Suzanne Lindon

Nascuda l’any 2020. Forma part d’una família de cineastes (és filla de la directora i actriu Sandrine Kiberlain i de l’actor Vincent Lindon). Amb 15 anys estudiava al liceu Henri IV de París quan va començar a escriure el seu film de debut. Aquest va ser seleccionat pel festival de Cannes del 2020, que finalment es va cancel·lar a causa de la pandèmia de Covid i el confinament de la població francesa.

Quan?

Dimarts 27 de setembre a les 20:00h
Espai ETC. Passeig de la Generalitat, 46
Reserva d’entrades en línia al web del ETC
www.etcvic.cat