Celebrem un Sant Jordi literari i cinematogràfic especial en companyia Jordi Lara. Proposem la projecció de diversos dels seus treballs acompanyat d’un col·loqui posterior on compartir impressions i opinions.


El meu cinema és la poesia que no he escrit. Potser per això m’interessa una imatge viva que sigui poderosament atmosfèrica més que argumental. No la imatge com a vehicle narratiu, sinó la imatge que pensa per si sola però muta en el temps.

Però el cinema també ha estat motor creatiu per a la meva feina literària, punt d’ignició. La càmera del mòbil ha anat substituint el bloc de notes, potser perquè la meva literatura s’engresca sovint a partir d’una impressió plàstica o visual.

Us presento un tast de peces des del 2009 fins a la darrera peça que he signat, Gos que borda boira endins, del 2023, una mirada al poeta Miquel Martí i Pol. Sense ser-ne gaire conscient, s’ha anat bastint un imaginari literari i cinematogràfic que m’habita i em defineix, fet d’un Vic que encara cueja a les llànties de les esglésies, fet del silenci d’una pedra raconera del casc antic que mai ningú no ha trepitjat, fet de la boira que no és freda sinó que abriga, maternal (això és el ventre blanc), fet d’amors difícils i insòlits, fet de l’èpica dels perdedors.

Jordi Lara


Es projectaran els treballs:

  • Tràiler de Ventre blanc (2012). 3 min.
  • Un gos que borda boira endins (2023). 28 min.
  • Visions d’Il·luminats (2017-). 4 min.
  • Moma (2009). 3 min.
  • Una màquina d’espavilar ocells de nit – cinematografia submergida en una novel·la (2013). 16 min.
  • Tres visions (2015-2017). 5 min.
  • Pel mantell de la Verge prenyada (2013). 15 min.

Quan?

Dimarts, 23 d’abril a les 20:00h
Espai ETC (Passeig de la Generalitat, 46)
Reserva d’entrades en línia al web del ETC
www.etcvic.cat

Anterior‘Entre los muertos’, Mikel Santiago
SegüentFestival Nits de Cinema Oriental 2024
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.