Arriba el mes d’abril, i això, pels amants del cinema, vol dir que el Festival Nits de Cinema Oriental de Vic ja comença a posar en marxa la seva maquinària per oferir-nos un petit tastet de la 21a edició, que se celebrarà del 16 al 21 de juliol de 2024.

El passat dissabte dia 20, en una concorreguda roda de premsa celebrada a l’espai ETC de Vic, Bet Piella, regidora de cultura de l’Ajuntament de Vic, Quim Crusellas, director del festival i Domingo López, coprogramador, van presentar el cartell d’aquesta nova edició així com algun avançament  de les pel·lícules que podrem veure durant cinc dies de festival.

El festival s’ha fet gran, enceta una nova etapa, i per aquest motiu l’organització ha decidit canviar d’estil i apostar per una imatge més actual on es pot veure un embalatge asiàtic rodejat de llums de neó que farà les delícies de tots els aficionats amb un bon assortiment de cinema, alimentació i propostes culturals de tota mena i per a tots els públics. Com ja va sent habitual, l’estudi Partee ha estat l’encarregat de crear la imatge en volum de forma artesanal.

Pel que fa a l’apartat cinematogràfic, Domingo López, amb el seu perfecte castellà “para que nos entienda todo el mundo”, ens ha mostrat un petit tastet de cinc pel·lícules que podrem degustar durant tot el festival. Una de les més destacades serà Full River Red, de Zhang Yimou, un thriller d’intriga amb una estètica impecable. Un altre dels plats forts del festival serà la superproducció índia HanuMan, de Prasanth Varma. Èpica, aventura i acció que, segons el director del festival, “és com una pel·lícula de Marvel però amb xancletes.” Des de la Xina ens arribarà Flaming Cloud, de la directora Liu Siyi, una obra de fantasia i aventures estèticament impecable. Del Japó trobarem Single8, de Kazuya Konaka, una carta d’amor al cinema en què un grup d’adolescents decideixen rodar una pel·lícula en super-8 inspirada en Star Wars.

Tenim aventura, humor i drama, però no ens podíem deixar el terror. Des de Hong Kong arriba Back Home, de Nate Ki, una història de terror, màgia negra i fantasmes que recupera les millors cintes de terror hongkonguès tan i tan popular durant la dècada dels noranta.

A tot això també hi hem de sumar una sessió homenatge al gran Akira Toriyama, autor de sagues anime com Dr. Slump o Bola de Drac tan estimades pel públic català.

AnteriorCINECLUB VIC. Sant Jordi Lara
SegüentRodatges paranormals
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.