Fitxa tècnica

Res pública // José María Nunes, Espanya, 2010

Producció: Valentí Films
Guió: José María Nunes
Música:
Muntatge: Raül Busquets, José María Nunes
Durada: 98 min.
Intèrprets: José María Blanco, Belén Fabra, Alba Ferrara

 

 

 

Sinopsi

Un home explica el seu suïcidi, llargament meditat, com a manifestació de protesta contra l’època en què li ha tocat viure. Intenta fer una apologia d’aquella llibertat que no a aconseguit tot i la seva permanent rebel·lia. És feliç quan sap que aconseguirà el final desitjat. Fins l’últim moment, no obstant, conservarà la ironia i un subtil sentit de l’humor.

El sempre estimulant José Maria Nunes es va acomiadar amb aquest treball arriscat, tant pel que explica, com per la forma en què ho fa. El tema central de la pel·lícula és el del suïcidi, però al seu voltant hi trobem reflexions sobre la vellesa, la soledat, la mort, l’amor i l’amistat. D’altra banda, la pel·lícula té algunes decisions que posen a prova la resistència de l’espectador, qui en més d’una ocasió pot sentir-se perdut i desconcertat. Un dels màxims atractius de la pel·lícula és la gran interpretació de l’actor fetitxe del realitzador, José Maria Blanco. Aquest ofereix un desbordant tour de force en solitari a través de soliloquis, diàlegs i murmurs del passat.

José Maria Nunes

Va néixer a Portugal el 1930. En el seu debut va escriure i dirigir Mañana (1957). Decidit a seguir un camí propi, al marge de la comercialitat, el 1966 estrena Noche de vino tinto. De la seva filmografia, lliure i radical, destaquem títols com Biotaxia (1968), Sexperiencias (1968) o Iconockaut (1975). El seu últim film va ser Res pública. Va morir el 2010 a Barcelona.

Quan?

Dimarts, 25 de maig. 20h, a L’Atlàntida
Venda d’entrades al web de L’Atlàntida
Accediu a la venda

Anterior“Alba”, Octavia E. Butler
Següent“Magia robada”, Trudi Canavan
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.