Títol: Magia robada
Autor: Trudi Canavan
Editorial: Fantascy

Magia Robada és el primer llibre de la trilogia fantàstica La Ley del Milenio de Trudi Canavan. La novel·la recull dues històries paral·leles ambientades en dos mons molt diferents, però en els dos existeix la màgia. El món del Tyen està en plena revolució industrial i s’utilitza la màgia com a combustible per a la maquinària i el transport. Per altra banda, el món de la Rielle està controlat per sacerdots i utilitzar la màgia està prohibit i castigat.

El Tyen és un mag arqueòleg que troba un llibre molt especial en una excavació. El llibre, anomenat Vella, era una antiga fetillera convertida en un objecte capaç d’emmagatzemar coneixements il·limitats i de llegir la ment de qui el toca. L’objecte serà tant cobejat com temut pels membres de l’Acadèmia on estudia el Tyen i capgirarà la tranquil·la vida del jove. Per altra banda, la Rielle és filla d’una família rica, però contravenint les indicacions familiars, s’enamora d’un humil pintor. Com si no tingués suficients problemes, decideix ajudar els sacerdots a perseguir un individu que ensenya màgia il·legalment, una bona acció que acabarà girant-se en contra seva.

Tal com ens té acostumats Canavan, la màgia i la imaginació són fonamentals en la seva obra. Una lectura molt lleugera, carregada d’aventures, misteris i personatges impactants que impulsen a continuar llegint. La trama del Tyen és molt emocionant i està impecablement construïda. Per altra banda, a la història de la Rielle li costa agafar embranzida i, a vegades, es fa una mica pesada per un excés de romanticisme molt predictible. En diferents punts estava desitjant tornar a la història del personatge masculí i saltar-me els capítols d’ella.

També cal destacar un component ecologista en la novel·la: la màgia és un recurs natural, renovable però escàs. La sobreexplotació de la màgia està començant a afectar les ciutats del món del Tyen, però aquesta idea es considera un tema tabú i, els que s’atreveixen a denunciar-ho són apartats del món acadèmic. També cal remarcar la crítica contra el masclisme que impregna les novel·les de Canavan: una gran crítica contra les injustícies socials i la presència de personatges femenins amb molta força i carisma.

Agradarà a…

Als fans tradicionals de l’autora i també als qui vulguin passar-s’ho bé amb una novel·la lleugera però original que té una mica de tot.

No agradarà a…

Qui cregui que la màgia és un tema per nens.

 

Portada

AnteriorCINECLUB VIC. Res publica
Següent“Els amants de Cone y Island”, Billy O’Callaghan
Avatar photo
Bibliotecària d’origen i programadora de professió. Busqueu-me entre llibres, davant de l’ordinador o estirada al sofà (refugiada sota la meva manta). No sóc gaire selectiva però com més acció, misteri i màgia hi hagi, molt millor.