Fitxa tècnica

Petita Miss Sunshine // Jonathan Dayton i Valerie Faris, Estats Units, 2006

Producció: Fox Searchlight Pictures, Big Beach Films, Bona Fide Productions
Guió: Michael Arndt
Música: Mychael Danna, DeVotchKa
Muntatge: Pamela Martin
Durada: 1 h 41 min
Intèrprets: Abigail Breslin, Greg Kinnear, Paul Dano, Alan Arkin, Toni Collette, Steve Carell, Jill Talley

 

 

Sinopsi

Els Hoover són una família peculiar formada per un avi poc disciplinat, un pare fracassat, un tiet amb tendències suïcides, una mare que no dona l’abast, un fill que ha decidit fer vot de silenci i una filla petita, l’Olive, que vol ser reina de bellesa. Quan l’Olive és seleccionada per participar en el concurs Little Miss Sunshine a Califòrnia, tota la família l’acompanyarà en un viatge que serà tota una aventura.

Des del moment de la seva estrena, l’opera prima de Jonathan Dayton i Valerie Faris es va convertir en un autèntic fenomen i es pot considerar una obra de culte. Un film de baix pressupost que va trigar cinc anys a veure la llum per la falta d’interès dels (poc espavilats) productors i que després va aconseguir un gran èxit de crítica i públic. Una Road Movie en equilibri perfecte entre drama i comèdia que permet reflexionar sobre la superficialitat que impregna la nostra societat i les seqüeles que el nostre estil de vida pot acabar provocant, especialment entre els infants.

Jonathan Dayton i Valerie Faris

El matrimoni format pels cineastes Jonathan Dayton (1957) i Valerie Faris (1958) es va conèixer a l’Escola de teatre, cinema i televisió. Són productors i directors més de 75 projectes televisius, documentals, curts i vídeos musicals. Petita Miss Sunshine va ser la seva primera pel·lícula, a la qual seguirien Ruby Sparks (2012) i La guerra dels sexes (2017).

Sessió organitzada conjuntament amb Osonament dins del programa d’actes amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental (10 d’octubre).

Quan?

Dimarts, 5 d’octubre. 20 h.
A l’Atlàntida Vic
Compra la teva entrada

 

AnteriorPRESENTACIÓ. “Guilleries i Vall de Sau”
Següent“El Marroc sensual”, Aurora Bertrana
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.