Pacifiction // Albert Serra França-Catalunya, 2022

Producció: Iéale Audience, Anderground Films, Tamtam Film
Guió: Albert Serra. La sessió comptarà amb la presència del seu director, Albert Serra
Fotografia: Artur Tort. Música: Joe Robinson i Marc Verdaguer
Muntatge: Ariadna Ribas, Albert Serra, Artur Tort
Durada: 2 h 45 min.
Idioma: VO en francès amb subtítols en català
Intèrprets: Benoît Magimel, Pahoa Mahagafanau, Marc Susini, Matahi Pambrun, Sergi López, Montse Triola, Lluís Serrat, Alexandre Melo.

Sinopsi

A l’illa de Tahití, a la Polinèsia francesa, hi trobem a l’Alt comissari de la República (Benoît Magimel), un home calculador de maneres impecables. Tant en les recepcions oficials com en els establiments il·legals, sempre pren el pols a una població que sembla a punt d’iniciar una rebel·lió. I més encara quan corre el rumor que ha arribat un submarí a la zona, la qual cosa podria anunciar la represa dels assaigs nuclears.

Podem definir Pacifiction com un thriller crepuscular rodat amb una hipnòtica i enlluernadora estètica en paratges exòtics. També com una crítica satírica a la crisi nuclear. Compta amb una excel·lent interpretació del seu protagonista, un enigmàtic i fascinant personatge a través del qual transita tota la pel·lícula. S’ha dit que és el seu treball més accessible, però això no evita que aquest es traslladi a terrenys intangibles i esquius, on qualsevol interpretació és possible.

Albert Serra

Director i productor nascut a Banyoles el 1975. Va debutar amb Crespià, the film not the village (2003), que no va arribar a estrenar-se comercialment. Des d’Honor de cavalleria (2006), el seu segon film, presentat a Canes, es consolida com un dels referents del cinema d’autor europeu. Ha dirigit les pel·lícules El cant dels ocells (2008), Història de la meva mort (2012), La mort de Lluís XIV (2016), Liberté (2019) i Pacifiction.

La sessió comptarà amb la presència del seu director, Albert Serra

Quan?

Dimarts 14 de març a les 20:00h
Espai ETC. Passeig de la Generalitat, 46
Reserva d’entrades en línia al web del ETC
www.etcvic.cat

Anterior“Drets fràgils”, Gemma Lienas
SegüentEl Festival Nits de Cinema Oriental ja fa bullir l’olla
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.