El passat dissabte dia 11 de març va tenir lloc la roda de premsa de presentació del que serà la 20a edició del festival cinematogràfic més important de la comarca. El director del festival, Quim Crusellas; el programador, Domingo López; i la regidora de promoció econòmica, comerç i cultura de l’Ajuntament de Vic, Bet Piella, van ser els encarregats de donar el tret de sortida a un festival que se celebrarà del 18 al 23 de juliol del 2023, així com d’avançar-nos alguns títols de les pel·lícules que es podran veure al certamen i, el més important de tot, la imatge d’enguany. 

Aquest 2023 el protagonista del FesNits serà un arbre mil·lenari anomenat GinKgo capaç de regenerar-se ell mateix i que es caracteritza per la seva saviesa, la seva bellesa i la vivacitat dels seus colors. De nou, l’il·lustrador Xevi Domínguez i el dissenyador Jordi Farrés han estat els encarregats de crear aquesta figura que representa a la perfecció l’ànima i la trajectòria del festival i les seves 20 branques corresponents als 20 anys d’experiència.

Pel que fa a l’apartat cinematogràfic, també se’ns han revelat alguns dels títols que podrem veure el pròxim mes de juliol. Segurament una de les més aclamades serà Sakra, la nova pel·lícula dirigida i protagonitzada per Donnie Yen (saga IP Man) en què l’acció i les espases estaran a l’ordre del dia. També en clau d’acció, la xinesa Mutant Ghost Wargirl de Liu Binjie, molt més irreverent i esbojarrada que Sakra, farà les delícies dels amants del gènere. En un registre totalment diferent també hi podrem trobar Harvest Moon d’Amarsaikhan Baljinnyam, representant de Mongòlia als Oscars i que, per primer cop, tindrà una pel·lícula d’aquesta nacionalitat a la Secció Oficial del festival. Es tracta d’un film tendre i visualment espectacular sobre un home que torna al seu poble per ajudar a completar la collita. I tampoc faltaran comèdies romàntiques com Convenience Stroy de Satoshi Miki, que arriba al FesNits després de passar per festivals com Rotterdam, Hong Kong o Fantasia. 

Per acabar, l’equip del festival també ens va avançar un dels noms del jurat d’aquesta 20a edició, format ni més ni menys que Paul Urkijo, director entre d’altres, de la premiada Irati i actualment en cartellera. 

AnteriorCINECLUB VIC. Pacifiction
Següent“Laberintos”, de Charles Burns
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.