Fitxa tècnica

L’événement// Audrey Diwan, França, 2021

Guió: Audrey Diwan i Marcia Romano a partir de la novel·la d’Annie Ernaux.
Fotografia: Laurent Tangy.
Música: Evgueni Galperine, Sacha Galperine.
Muntatge: Géraldine Mangenot.
Durada: 1 h 40 min.
Idioma: VO en francès amb subtítols.
Intèrprets: Anamaria Vartolomei, Kacey Mottet Klein, Luàna Bajrami.

Ens situem a França, l’any 1963. L’Anne (Anamaria Vartolomei) és una jove estudiant brillant amb un futur prometedor al davant. Però quan queda embarassada, veu com aquest futur pot ensorrar-se, i per això, malgrat el dolor, malgrat la vergonya, malgrat l’estigma social i malgrat la possibilitat d’anar a la presó, decideix per tot el possible per avortar.

Als anys 60, a França, l’avortament era il·legal, i sota un aspecte de país avançat, imperava un conservadorisme que acabaria saltant pels aires el maig del 68. La pel·lícula adapta la novel·la homònima d’Annie Ernaux en què relatava la seva batalla per interrompre un embaràs. No obstant això, el gran tema de la pel·lícula no és l’avortament, és la llibertat. La protagonista lluita per recuperar el control del seu propi cos i és també la lluita per recuperar la seva vida. Audrey Diwan, forjada com a periodista, s’ha convertit en una directora amb una mirada crua de la realitat, abraçant la seva duresa i convertint-la en una arma per remoure consciències.

Audrey Diwan

França, 1980, va estudiar periodisme i ciències polítiques i va començar a treballar a la revista Technikart. Posteriorment, treballaria com a directora de secció a Glamour i Stylist. El 2007 va publicar la seva primera novel·la, La Fabrication d’un mensonge. El 2008 debuta com a guionista i, una dècada més tard, presenta el seu primer llarg com a directora Mais vous êtes fous (2019). Ha guanyat el Lleó d’Or a Venècia amb L’esdeveniment.

Quan?

Dimarts 24 de gener a les 20:00h
Espai ETC. Passeig de la Generalitat, 46
Reserva d’entrades en línia al web del ETC
www.etcvic.cat

AnteriorCrítica + Roda de Premsa de “La Piedad”. Festival de Sitges 2022
SegüentCrítica de ‘El fred que crema’
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.