Fitxa tècnica

La profecia // Richard Donner, EUA-Regne Unit, 1976

Producció: Twentieth Century Fox, Harvey Bernhard Productions, Mace Neufeld Productions
Guió: David Seltzer
Música: Jerry Goldsmith
Muntatge: Stuart Baird
Durada: 1 h 51 min
Intèrprets: Gregory Peck, Lee Remick, David Warner, Billie Whitelaw, Harvey Stephens, Patrick Troughton, Martin Benson

 

Sinopsi

El fill de Katherine (Lee Remick) i Robert Thorn (Gregory Peck) mor poc després del part. Convençut pel pare Spiletto (Martin Benson) Thorn decidirà intercanviar el seu fill per un nen orfe sense dir res a la seva dona. Una idea brillant que començarà a comportar problemes uns anys després. Quan Damien (Harvey Stephens) compleixi els cinc anys, una sèrie de morts i accidents començaran a succeir-se al seu voltant, aixecant sospites sobre el seu autèntic origen.

Film icònic del cinema de terror dels 70, dirigit per un aleshores desconegut Richard Donner i que va convertir-se en un èxit de taquilla i de crítica. Posteriorment la seva història es va allargar com un xiclet a través de seqüeles, algun remake i còpies descarades. Però cap va igualar en impacte i qualitat l’original. Tot en aquesta pel·lícula funciona: el guió, les interpretacions, la presència magnètica del nen, les morts en pantalla, l’excel·lent fotografia, la mítica banda sonora de Jerry Goldmsith… Recuperem un film de culte per retre homenatge al seu director, que ens ha deixat aquest any.

Richard Donner

Director i productor de cinema nascut el 1930 a Nova York. Va iniciar la seva carrera treballant a la televisió. Quan va assolir fama gràcies a La profecia havia rodat un centenar de capítols de sèries i dos films: Twinky (1970) i X-15 (1961). A partir d’aquell moment la seva carrera va enlairar-se amb títols icònics com Superman (1978), Lady Halcon (1985), Els Goonnies (1985) la saga Arma Letal (1987) i Los fantasmes atacan al jefe. La seva última pel·lícula va ser 16 calles (2016). Va morir el passat juliol a Los Angeles.

Quan?

Dimarts, 18 de gener. 20 h.
A L’Atlàntida
Compra la teva entrada

 

AnteriorCrítica de “All Light, Everywhere”. L’Alternativa 2021
SegüentCrítica de “North by Current”. L’Alternativa 2021
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.