La mesita del comedor // Caye Casas – Catalunya, 2022

Producció: Alhena Production, Apocalipsis Producciones, La Charito Films
Guió: Caye Casas, Cristina Borobia
Fotografia: Alberto Morago
Música: Esther Méndez
Muntatge: Caye Casas
Durada: 1 h 31 min.
Idioma: VO en castellà
Intèrprets: David Pareja, Estefanía de los Santos, Josep Maria Riera, Itziar Castro, Claudia Riera, Eduardo Antuña, Gala Flores, Cristina Dilla.

Sinopsi

Una parella, que acaben de ser pares, no passen pel millor moment de la relació. Estan en crisi i tenen diversos problemes. El que no imaginaran ni en els seus pitjors malsons és que la compra d’una tauleta pel menjador es convertirà en la pitjor decisió de les seves vides.

La mesita del comedor és la producció més premiada al circuit internacional de festivals de cinema fantàstic durant el 2023. La pel·lícula arrenca amb un pròleg que ens recorda a La dimensió desconeguda, amb la venda d’un objecte que actua com a detonant d’un seguit de desgràcies catastròfiques narrades amb molta gràcia -negra, això sí- i suspens. Aprovem aquesta tragicomèdia valenta, incòmoda i imprevisible, hereva directa del sarcasme i la mala llet del cinema de Berlanga i d’altres bandolers del postfranquisme, sense el llast de la censura. Cal destacar, a banda del guió i la posada en escena de Casas, la interpretació de tot el repartiment.

Caye Casas

Ha dirigit i escrit dos curtmetratges d’èxit –Nada S.A (2014) i R.IP (2017)- que han guanyat en conjunt més de 150 premis a tot el món. Aquests èxits van portar el director a realitzar Matar a Dios (2017), el seu primer llargmetratge, presentat el 2017 al Festival de Sitges, on va guanyar el Gran Premi del Públic. El film, a més, va ser nominat al prestigiós Méliès d’Argent a la millor

pel·lícula europea. La mesita del comedor és el seu segon – i també premiat – llargmetratge, una tragèdia quotidiana farcida d’humor negre. Caye Casas, a banda de director, és guionista, dibuixant i humorista gràfic des de fa més de vint anys.

Quan?

Dimarts, 9 d’abril a les 20:00h
Espai ETC (Passeig de la Generalitat, 46)
Reserva d’entrades en línia al web del ETC
www.etcvic.cat

Anterior‘Un talp als Jocs Olímpics’, Martí Gironell i Coaner Codina
SegüentBloopermania: les pífies del cinema
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.