Fitxa tècnica

Producció: La Aventura Audiovisual
Guió: Diego López y David Pizarro
Música: Buio Mondo
Muntatge: Alberto Calveres
Durada: 1 h 20 min

 

 

 

Sinopsi

20 anys després de l’estrena de El día de la bestia, David Pizarro i Diego López han dirigit aquest gran homenatge a la pel·lícula que va canviar el cinema espanyol contemporani.

El documental fa una cronologia del rodatge de El día de la bestia a través de les declaracions dels seus principals autors, protagonistes i tècnics. També realitza un interessant estudi de la petjada que va deixar el treball de De la Iglesia: la seva influència en el cine posterior, la confirmació que la indústria nacional podia assumir projectes de gènere fantàstic competitus en qualitat i impacte en el mercat internacional, i va acabar de donar l’empenta definitiva a un dels showmans imprescindibles del cine i la televisió dels últims anys, Santiago Segura. Mitjançant una posada en escena sòbria, amb imatges d’arxiu i suculentes entrevistes plenes d’informació i anècdotes, López i Pizarro fan un retrat impecable d’aquest títol de culte.

Diego López i David Pizarro

Aquests dos cinèfils amants del fantaterror, del cinema fantàstic espanyol, van treballar per primera vegada junts al documental Los perversos rostros de Víctor Israel (2010), dedicat a l’actor català que va aparèixer a centenars de pel·lícules. Herederos de la Bestia és la seva segona col·laboració darrere les càmeres. També són autors del llibre Silencios de pánico. Historia del cine fantástico y de terror español (1897-2010).

Quan? 

Dimarts, 20 de febrer. 21:30 h
Idioma: castellà
Aportació: 5 euros. Socis: entrada gratuïta
Socis VicJove: 4 euros
Lloc: Espai ETC (Passeig de la Generalitat, 46) de Vic

AnteriorLa oficina de Estanques y Jardines
SegüentEl Vicòmic 2018 passa pel sedàs
Avatar photo
Soc filòloga clàssica i amant de tot allò que tingui a veure amb grecs i romans. Lletraferida de cap a peus que té com a ofici l'ensenyament i a més la correcció, la maquetació i l'edició de textos. Em passo el dia envoltada de textos, llibres i ordinadors. Amant de les fotos, els viatges i les històries.