Fitxa tècnica

Gattaca // Andrew Niccol, EUA, 1997

Producció: Jersey Films, Columbia Pictures
Guió: Andrew Niccol
Música: Michael Nyman
Muntatge:
Durada: 1 h 46 min.
Intèrprets: Ethan Hawke, Uma Thurman, Jude Law, Loren Dean, Alan Arkin, Gore Vidal, Xander Berkeley, Elias Koteas, Ernest Borgnine, Tony Shalhoub

 

 

Sinopsi

En un futur distòpic en què la major part de nadons són concebuts in vitro i amb tècniques de selecció genètica, Vincent (Ethan Hawke), un dels últims nens concebuts de manera natural, troba la manera de formar part de l’elit: suplantar Jerome (Jude Law), un esportista paralític per culpa d’un accident.

Gattaca va esdevenir un film de culte des del moment de la seva estrena i està considerada com una de les millors pel·lícules de ciència-ficció modernes. Més de 20 anys després, el sorprenent debut d’Andrew Niccol segueix mantenint la seva vigència gràcies a l’absència d’efectes especials, a un disseny de producció atemporal i a un guió excel·lent centrat en un tema universal: què és el que ens fa humans?

Andrew Niccol

Guionista i director nascut a Nova Zelanda el 1964. Va començar la seva carrera a Londres, dirigint exitosos anuncis de televisió. El 1997 va escriure i dirigir la seva òpera prima, Gattaca. La seguiren Simone (2002), El señor de la guerra (2005), In Time (2011), Good Kill (2014) i Annon (2018). Va guanyar un Oscar al millor guió original per El Show de Truman (1998).

Projecció en col·laboració amb la UVic-UCC dins de les activitats de la Universitat d’Estiu

Quan?

Dimarts, 1 de juny. 20h, a L’Atlàntida
Venda d’entrades al web de L’Atlàntida
Accediu a la venda

Anterior“Vladivostok”, Lluís Oliván
SegüentFestival a la vista. Neix el FANTBOI
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.