Fitxa tècnica

Producció: PolyGram Filmed Entertainment, Working Title Film
Guió: Joel i Ethan Coen
Música: Carter Burwell
Muntatge: Joel i Ethan Coen
Durada: 1 h 38 min.
Intèrprets: Frances McDormand, William H. Macy, Steve Buscemi, Peter Stormare, Kristin Rudrüd, Harve Presnell

 

Un venedor de cotxes aclaparat pels deutes contracta dos malfactors perquè segrestin la seva dona i fer que el seu sogre pagui el rescat. Però ben aviat les coses es començaran a complicar en una història rocambolesca.

Guanyadora de dos premis Oscar (millor actriu per Frances McDormand i millor guió original), aquesta pel·lícula dels germans Coen es va convertir en un clàssic instantani i ha esdevingut un film de culte. Com a totes les seves pel·lícules, l’espai juga un paper imprescindible i els Coen donen aquí una imatge demolidora de la societat americana del Mid West. Amb unes grans dosis d’humor negre i amb la col·laboració d’actors habituals, els germans orquestren una mena de grand guinyol a l’americana en un dels seus millors treballs.

Joel i Ethan Coen

Nascuts a Minessota, Joel estudià cinema a Nova York i Ethan filosofia a Princenton. Joel entra a treballar de muntador i debuta a la direcció l’any 1984 amb Sangre fàcil, en estreta col·laboració amb el seu germà. Aquesta opera prima obtingué nombrosos premis i va ser la porta d’entrada a un cinema original i atrevit. En la seva filmografia destaquen films com Muerte entre las flores (1990), Barton Fink (1991), El gran Lebowski (1998), No es país para viejos (2007) i A propósito de Llewyn Davis (2013).

150 anys de la Guàrdia Urbana de Vic

Quan? 

Dimarts, 28 de novembre a les 21:30 h
Idioma: VO en anglès amb subtítols
Aportació: 5 euros. Socis: entrada gratuïta
Socis VicJove: 4 euros
Lloc: Espai ETC (Passeig de la Generalitat, 46) de Vic

AnteriorLovers & haters. Maneres de consumir sèries
SegüentGame of Thrones Touring Exhibition
Avatar photo
Soc filòloga clàssica i amant de tot allò que tingui a veure amb grecs i romans. Lletraferida de cap a peus que té com a ofici l'ensenyament i a més la correcció, la maquetació i l'edició de textos. Em passo el dia envoltada de textos, llibres i ordinadors. Amant de les fotos, els viatges i les històries.