Estols // Xavier Moreno Catalunya, 2022

Producció: Fromzerocinema, Piupardu CEA
Guió: Xavier Moreno
Fotografia: Xavi Macià, Xavier Moreno, Oriol Segon
Música: Helena Vilar Bofill
Muntatge: Xavier Moreno
Durada: 1 h 29 min.
Idioma: VO en català
Intèrprets: Núria Batlle, Xevi Bosch, Daniel Casanovas, Papa Demba Cisse, Piròmana D’Arboç, Imma Pla, Xavi Romero, Mar Serinyà Gou, Elena Sixto, Emília Verger

 

Sinopsi

En un temps que intuïm proper a l’esclat de la Guerra Civil Espanyola, una noia fuig de Barcelona amb la intenció de travessar la frontera cap a França. Durant el seu trajecte, que iniciarà amb la guia d’una misteriosa acompanyant, assistirem a imatges d’una sensibilitat aclaparadora que homenatgen tant els relleus del paisatge com els seus habitants.

El primer llargmetratge com a director de Xavier Moreno, estrenat al Festival Temporada Alta de Girona, ens presenta un exercici d’observació i resignificació de les petites narracions: on l’important no són les recreacions històriques fidels, sinó la seva capacitat de connectar amb la cosa testimonial, el fet quotidià –i inclús banal– que no per això és menys mereixedor de ser representat.

Xavier Moreno

Artista i realitzador audiovisual. Va estudiar Belles arts, Antropologia social i cultural i Cinema. Després d’escriure i dirigir diversos curts com Les arrels (2017) o Love (2021) estrena el seu primer llargmetratge, Estols. Ha treballat en els camps de les arts visuals i la fotografia, ha presentat diferents projectes artístics i ha exposat en centres d’art. Ha impartit cursos i ha escrit articles sobre arts plàstiques, fotografia i cinema en mitjans especialitzats.

La sessió comptarà amb la presència del seu director, qui presentarà la pel·lícula i participarà en un cinefòrum posterior.

Quan?

Dimarts, 5 de març a les 20:00h
Espai ETC (Passeig de la Generalitat, 46)
Reserva d’entrades en línia al web del ETC
www.etcvic.cat

 

AnteriorTEATRE. Anna
SegüentCrítica + Roda de Premsa de ‘Robot Dreams’, de Pablo Berger. Festival de Sitges 2023
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.