Fitxa tècnica

Producció: Skopia Film, Cylinder Production, Element Pictures
Guió: Jerzy Skolimowski, Ewa Piaskowska
Música: Pawel Mykietyn
Muntatge: Réka Lemhényi i Maciej Pawlinski
Durada: 1 h 23 min
Intèrprets: Vincent Gallo, Emmanuelle Seigner, Zach Cohen, Iftach Ophir, Nicolai Cleve Broch, Stig Frode Henriksen

 

Sinopsi

Un soldat afgà (Vincent Gallo) és capturat per les tropes nord-americanes, acusat d’haver matat a tres soldats. Posteriorment és traslladat a un país de l’est d’Europa per a ser interrogat, però durant el viatge aconsegueix escapar i inicia una dramàtica carrera per la seva supervivència en mig de la naturalesa

Inèdita a les sales del nostre país, Essential Killing és un intens i vibrant thriller protagonitzat per un convincent Vincent Gallo, qui va guanyar un premi a Venècia per aquest paper. El tàndem format per l’actor i el veterà director Jerzy Skolimowski aconsegueix arrossegar l’espectador en un viatge extrem i opressiu. Tot i presentar-se com un film d’acció pur, pràcticament sense diàlegs ni història, el director li atorga un to oníric, gairebé místic, que l’allunya dels típics productes de consum i que permeten fer-ne una lectura política.

Jerzy Skolimowski

Nascut a Polònia el 1938, ha dirigit una quinzena de pel·lícules des que va debutar el 1965 amb Rysopis. D’entre els seus films destaquen La Partida (1967), El Grito (1978), Moonlighting (1982) y The Lightship (1985) amb la que va guanyar el premi al millor director al Festival de Venècia. També ha estat guionista, actor ocasional i és un celebrat pintor que ha exposat en nombroses galeries i centres d’art de tota Europa i Estats Units.

Quan?

Dijous, 21 de març. 21:30 h.
Aportació: 3 euros.
Socis i sòcies, entrada gratuïta
Idioma: VO en anglès, polonès, àrab amb subtítols
Espai ETC (Passeig de la Generalitat, 46) de Vic

Anterior‘El millor, del millor, del millor’ és ‘HITS’, l’espectacle del Tricicle
Següent‘Ébano’, Ryszard Kapuscinski
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.