Les cinq diables // Léa Mysius França 2022

Producció: F Comme Film, Trois Brigands Productions
Guió: Paul Guilhaume i Léa Mysius
Fotografia: Paul Guilhaume
Música: Florencia Di Concilio
Durada: 1h 43 min
Idioma: VO en francès amb subtítols.
Intèrprets: Adèle Exarchopoulos, Patrick Bouchitey, Daphne Patakia, Hugo Dillon, Antonia Buresi, Swala Emati.

Sinopsi

Totes i tots tenim olors guardades al nostre cervell, que ens transporten i que ens aboquen a records i sensacions del passat. Aquest poder al·legòric de l’olfacte adopta un sentit literal per la Vicky (Sally Dramé) qui viu amb la seva mare, Joanne (Adèle Exarchopoulos), i el seu pare, Jimmy (Moustapha Mbengue). Quan la Vicky aconsegueix capturar l’olor adequada, és capaç de viatjar i intervenir en el passat, descobrint els secrets més foscos de la seva família.

Els cinc diables és una pel·lícula fantàstica, suggerent, misteriosa i sorprenent, d’aquelles que ens agrada descobrir. Juga i navega entre diversos gèneres i temàtiques per construir un relat determinista sobre la recerca de la identitat i sobre el pes acumulat de la culpa, però també sobre el perdó. Perquè, al final, no tot a la vida està sota el nostre control.

Léa Mysius

Bordeus, 1989. És una de les guionistes referents del nou cinema francès (sense anar més lluny ha escrit guions per a realitzadors com Claire Denis, Jacques Audiard i Arnaud Desplechin). El 2017 va debutar com a directora amb Ava, a la qual segueix aquesta Els cinc diables. Una curta però contundent trajectòria que ha demostrat que és una directora amb una veu pròpia i a qui cal seguir la pista.

Quan?

Dimarts 9 de maig a les 20:00h
Espai ETC. Passeig de la Generalitat, 46
Reserva d’entrades en línia al web del ETC
www.etcvic.cat

Anterior“Manifiesto por la lectura”, Irene Vallejo
Següent“Una història és una pedra llançada al riu”, de Mònica Batet
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.