Les cinq diables // Léa Mysius França 2022

Producció: F Comme Film, Trois Brigands Productions
Guió: Paul Guilhaume i Léa Mysius
Fotografia: Paul Guilhaume
Música: Florencia Di Concilio
Durada: 1h 43 min
Idioma: VO en francès amb subtítols.
Intèrprets: Adèle Exarchopoulos, Patrick Bouchitey, Daphne Patakia, Hugo Dillon, Antonia Buresi, Swala Emati.

Sinopsi

Totes i tots tenim olors guardades al nostre cervell, que ens transporten i que ens aboquen a records i sensacions del passat. Aquest poder al·legòric de l’olfacte adopta un sentit literal per la Vicky (Sally Dramé) qui viu amb la seva mare, Joanne (Adèle Exarchopoulos), i el seu pare, Jimmy (Moustapha Mbengue). Quan la Vicky aconsegueix capturar l’olor adequada, és capaç de viatjar i intervenir en el passat, descobrint els secrets més foscos de la seva família.

Els cinc diables és una pel·lícula fantàstica, suggerent, misteriosa i sorprenent, d’aquelles que ens agrada descobrir. Juga i navega entre diversos gèneres i temàtiques per construir un relat determinista sobre la recerca de la identitat i sobre el pes acumulat de la culpa, però també sobre el perdó. Perquè, al final, no tot a la vida està sota el nostre control.

Léa Mysius

Bordeus, 1989. És una de les guionistes referents del nou cinema francès (sense anar més lluny ha escrit guions per a realitzadors com Claire Denis, Jacques Audiard i Arnaud Desplechin). El 2017 va debutar com a directora amb Ava, a la qual segueix aquesta Els cinc diables. Una curta però contundent trajectòria que ha demostrat que és una directora amb una veu pròpia i a qui cal seguir la pista.

Quan?

Dimarts 9 de maig a les 20:00h
Espai ETC. Passeig de la Generalitat, 46
Reserva d’entrades en línia al web del ETC
www.etcvic.cat